Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Groningse brouwers brouwen saison om orgel Martinikerk te redden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Groningse brouwers brouwen saison om orgel Martinikerk te redden

26 maart 2015 om 12:38

d’ Olle Grieze Saison is de toepasselijk gekozen naam voor het saisonbier dat is gebrouwen door Groningse brouwers om het onderhoud van het orgel in de Martinikerk van Groningen te bekostigen.

d’ Olle Grieze Saison
Ramses bier header
Ramses bier logo

Oude tijden doen herleven

De Groningse brouwers willen met dit bier maatschappelijk verantwoord ondernemen en zo de tijden doen herleven in de provincie Groningen. Hele oude tijden: vanaf de vroege middeleeuwen tot nu wordt alom geliefd trappistenbier gebrouwen onder toeziend oog van de trappisten zelf, om op die manier het onderhoud van de kloosters te kunnen bekostigen.

Groningen kent een rijke en eeuwenoude brouwhistorie.  In 1424 waren er bijna 300 brouwers aangesloten bij het brouwersgilde in de stad, omdat er mooie hoptuinen in de provincie waren ontdekt. Er waren tot 200 jaar geleden maar liefst 40 brouwerijen in de provincie, waarvan een groot aantal in de stad.

Lees ook

d’ Olle Grieze Saison

Dit middeleeuwse gegeven sprak Bierfestival Groningen samen met het Gronings Biergilde, Baxbier, Kromme Jat en een nieuwe Groningse brouwerij wel aan. Dus besloot men om als collectief de handen ineen te slaan en met medewerking van brouwerij Ramses de reeds in gang gezette Groningse herrijzenis in de bierwereld nog meer kracht bij te zetten.

Naast het feit dat de initiatiefnemers dit bier brouwen om een gedeelte van de opbrengst naar het onderhoud van het orgel te laten gaan, is er namelijk nog een even zo belangrijke reden; gezamenlijk mooi Gronings bier brouwen! En dat is uitstekend gelukt met d’ Olle Grieze Saison!

Groningse ingrediënten

D’ Olle Grieze Saison is gebrouwen met echte Groningse ingrediënten zoals Groningse emmer, haver, tarwe en aardappelen. Verder bestaat het saisonbier uit drie verschillende singlehop brouwsels, dus per brouwsel één andere hop. Dit geeft een lichtkruidige, droge en frisse toets aan het bier. Vlak voor het bottelen is er tevens extra aromahop toegevoegd.

Cookie instellingen