Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Klep | Bier uit Venlo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Klep

Brouwerij de Klep is een bierbrouwerij uit Venlo (Nederland) die is opgericht in 2004. Deze brouwerij heeft 10+ bieren in het assortiment.

Bieren van Brouwerij de Klep
Brouwerij de Klep logo
Stadsbrouwerij de Klep brouwapparatuur

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Klep

Brouwerij de Klep heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Klep!
 • Witte van Grubbe - Wit - 5%

  Witte van Grubben is een witbier gebrouwen met Saaz-hop, Tradition-hop en tarwe. De fruitigheid komt van de gist. Sinaasappelschil en koriander zorgen voor een kruidige toets.

 • Paeterke Triepel - Tripel - 8%

  De Paeterke Triepel van bierbrouwer is fruitig, hoppig, vol, zacht, rond. En een typische droge bitter in de afdronk.

 • Venloos Paeterke Döbbel - Dubbel - 7%

  Venloos Paeterke Döbbel is een bier van het type dubbel en kan vergeleken worden met een abdijbier. De smaak is rond, vol, fruitig en licht gebrand. Met tonen van roodfruit, chocola, koffie en rum.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij De Klep is een speciaalbierbrouwerij in de stad Venlo. De grootste gemeente van de regio Noord-Limburg.

  'Wij, drie Noord- Limburgers staan aan de basis van De Klep. Jan Fleurkens, Roy Meijnen en Louis Klaassens. Samen hebben we ons het doel gesteld een brouwerij te beginnen die er toe doet door bieren te brouwen waarvan mensen graag een tweede drinken. Bieren met enerzijds een knipoog naar de historie van de regio en anderzijds met beide benen in het heden. Limburg zit klem tussen Duitsland in het oosten, Wallonie? in het zuiden, Vlaanderen in het westen en Nederland in het Noorden. In ons assortiment vind je bieren terug die passen in deze regio.'

  Lees ook

  Geschiedenis Brouwerij de Klep

  Brouwer Louis Klaassens startte in 1995 door een blik gehopt moutextract dat zijn vader ooit cadeau kreeg, aan te lengen met heet water en te laten vergisten. De geur en smaak bevielen zo goed dat nog zo’n blik werd gekocht. Daarna melde hij zich aan voor een cursus om echt te leren brouwen en een nieuwe passie en hobby was geboren.

  In 2004 startte hij met zijn eerste biercafé, de Roeëje Lieuw met enkel Limburgse bieren. Op de eerste etage werd ook al snel bier gebrouwen dat dan soms in het café geschonken werd. Na de verkoop van het eerste café startte hij samen met zijn vrouw in 2012 het tweede: De Klep.

  Van meet af aan was er ruimte voor een brouwerij ingepland en werd er een mini-brouwinstallatie ‘Stadsbrouwerij de Klep’ verhuisd naar de kelder. De meeste goedgekeurde proefbrouwsels werden bij Brouwerij de Fontein in Stein op grote schaal gebrouwen en dan verkocht in Proeflokaal de Klep. 

  Deze brouwerij is stond ook bekend als Stadsbrouwerij Klaassens.
   

  Brouwerij de Klep in het nieuws

  • Gooische brouwers zijn blij

   Beste bier van Nederland 2023 bekendgemaakt

   Het 'Beste bier van Nederland 2023' is gisteren bekendgemaakt in de Grote Kerk in Den Haag. Tijdens de negende editie van de Dutch Beer Challenge vielen in totaal 91 bieren in de prijzen.

  Cookie instellingen