Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Melman Brouwerij | Huurbrouwerij uit Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Melman Brouwerij

Melman Brouwerij is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2021. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Melman fruitbier
Melman Strawberry logo
Melman logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Melman Brouwerij

Melman Brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Melman Brouwerij!
 • Melman Strawberry - Fruit - 3%

  De basis voor Melman Strawberry is een witbier met een stamwortgehalte van 9,5 graden Plato. Dit fruitbier is verfrissend, zoet en heeft een intense smaak van aardbei.

 • Melman Cassis - Fruit - 3%

  De basis voor Melman Cassis is een witbier met een stamwortgehalte van 9,5 graden Plato. Dit fruitbier is verfrissend, zoet en heeft een intense smaak van zwarte bes.

  Achtergrond informatie

  Melman Brouwerij is een huurbrouwerij uit Breda. Deze bierbrouwerij produceert verschillende fruitbieren die door heel Nederland verkrijgbaar zijn.

  De basisbierstijl voor alle fruitbieren is witbier. Alle bieren van de brouwerij hebben een alcoholpercentage van 3,0%, zijn licht gezoet en hebben een intense fruitsmaak. 

  Lees ook

  Op de website van de Melman Brouwerij vinden we het volgende verhaal over de historie:

  Melco is een familiebedrijf rond 1900 opgericht in Leiden door Jan Melman. Deze droeg het bedrijf in 1923 over aan zijn zoon Bertus Melman, die de distributie van eten, drinken en bier verder uitbreidde. Bertus bleef tot in de jaren tachtig actief in de drankenindustrie, tot hij het bedrijf Melco verkocht aan de Sligro.

  De huidige Melman Brouwerij werd in 2021 opnieuw gelanceerd door een afstammeling in Breda. Melman Brouwerij is nu gespecialiseerd in het brouwen van unieke bieren en zet de familietraditie en eeuwenoude geschiedenis in dranken voort!