Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Kat | Bierbrouwerij in Helmond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Kat

Brouwerij de Kat is een bierbrouwerij uit Helmond (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Kat Helmond
Bots van Brouwerij de Kat
De Kat Blond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Kat


Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Kat!
 • De Kat Amber - Amber - 5,5%

  Voor de Kat Amber is gebruikgemaakt van slechts 1 hopsoort. Hierdoor ontstaat een strakgehopt Helmonds bier dat geschikt is voor iedere gelegenheid.

 • De Kat Blond - Blond - 6,7%

  Voor de Kat Blond is gebruikgemaakt van drie verschillende granen: gerst, haver en tarwe. Met drie soorten hop, waarvan de laatste tijdens het koelproces wordt toegevoegd, ontstaat een Helmonds bier met een zacht bittere afdronk. 

 • De Kat Bots - Blond - 4,8%

  Bots is een ambachtelijk gebrouwen 5 granen bier (gerstemout, tarwemout, havermout, roggemout & maïsgries) met 4,8% alcohol. Het speciaalbier is fris en vol van smaak. Vier hopsoorten geven het bitterheid en een fruitige afdronk. Het bier komt sinds 2018 onder deze naam op de markt, maar wordt al sinds 2015 gebrouwen.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In 2013 richtte drie amateurbrouwers een stichting op die een brouwerij uitbaat. De drie heren: Jack van der Wielen, Maarten van de Waarsenburg en Bert Bronneberg mistte in Helmond een eigen brouwerij, en hebben daarom het heft in eigen hand genomen. Specifiek tracht de stichting naast het brouwen van bier Helmond als stad, Helmondse productten en hun producten te promoten. Sinds november 2014 wordt er in de garage van Jack gebrouwen. 

De capaciteit van installatie van Brouwerij De Kat is slechts 2,5 hectoliter per brouwsel. De totale jaarproductie ligt rond de 100 hl. Alle gebruikte ketels zijn verbouwde RVS tanks voor opslag van vloeibaar gas. Het bottelen gebeurt grotendeels handmatig in flessen met een inhoud van 33 en 75 centiliter.

Lees ook

Meer capaciteit 

In december 2016 verhuist de Helmondse brouwerij De Kat tijdelijk naar een grotere brouwerij in Weert. Daarna wil de brouwerij een stadsbrouwerij in Helmond opzetten, waar plek zou moeten zijn voor meerdere kleine brouwers. De brouwerij hoopt dat de nieuwe brouwerij in 2017 een feit is en hoopt op medewerking van de gemeente, omgevingsdienst en andere betrokken partijen.

De Kat moet het huidige pand verlaten vanwege een capaciteitsgebrek. De huidige installatie van 200 liter is niet meer toereikend volgens de brouwerij. Er kan niet genoeg bier meer gebrouwen worden en daardoor heb ze tijdelijk gekozen voor een grotere brouwerij in Weert.