Brouwerij de Kat

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Haagse Beemdweg 28 D
Postcode
5706AH
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij de Kat

Achtergrond informatie

In 2013 richtte drie amateurbrouwers een stichting op die een brouwerij uitbaat. De drie heren: Jack van der Wielen, Maarten van de Waarsenburg en Bert Bronneberg mistte in Helmond een eigen brouwerij, en hebben daarom het heft in eigen hand genomen. Specifiek tracht de stichting naast het brouwen van bier Helmond als stad, Helmondse productten en hun producten te promoten. Sinds november 2014 wordt er in de garage van Jack gebrouwen. 

De capaciteit van installatie van Brouwerij De Kat is slechts 2,5 hectoliter per brouwsel. De totale jaarproductie ligt rond de 100 hl. Alle gebruikte ketels zijn verbouwde RVS tanks voor opslag van vloeibaar gas. Het bottelen gebeurt grotendeels handmatig in flessen met een inhoud van 33 en 75 centiliter.

Meer capaciteit 

In december 2016 verhuist de Helmondse brouwerij De Kat tijdelijk naar een grotere brouwerij in Weert. Daarna wil de brouwerij een stadsbrouwerij in Helmond opzetten, waar plek zou moeten zijn voor meerdere kleine brouwers. De brouwerij hoopt dat de nieuwe brouwerij in 2017 een feit is en hoopt op medewerking van de gemeente, omgevingsdienst en andere betrokken partijen.

De Kat moet het huidige pand verlaten vanwege een capaciteitsgebrek. De huidige installatie van 200 liter is niet meer toereikend volgens de brouwerij. Er kan niet genoeg bier meer gebrouwen worden en daardoor heb ze tijdelijk gekozen voor een grotere brouwerij in Weert. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.