Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ambachtelijke Bierbrouwerij Geilings

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ambachtelijke Bierbrouwerij Geilings

Ambachtelijke Bierbrouwerij Geilings was een bierbrouwerij uit Ossendrecht (Nederland).

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Ergens in 1993 kreeg Marco Geilings het idee om zelf eens een keertje een biertje te maken. Een blik moutextract, suiker, een gistemmer en nog wat klein spul en maar zien wat ervan komt. Omdat het resultaat er mocht zijn is Marco her en der wat informatie bij elkaar gaan schrapen en heeft Marco samen met broer Arie een cursus bierbrouwen bij het Bergsche Bierbrouwersgilde gevolgd. Vanaf dat moment was het uiteraard gedaan met de kant-en-klare bierpakketten en is Marco begonnen met het zelf verzinnen van recepten. Ondertussen heeft ook de derde broer, René, in 1999 de cursus bierbrouwen gevolgd en mede dankzij de kennis en kunde van Marco viel René ook regelmatig in de prijzen.

Lees ook

In de prijzen

Zonder arrogant te worden kan gezegd worden dat de Geilings broers een bekende verschijning zijn geworden op de amateurbierbrouw wedstrijden in Nederland. Diversen eerste, tweede en derde prijzen zijn er in de wacht gesleept. Op het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen zijn meerdere jaren prijzen gewonnen. De titel "beste brouwer van Berrege en omstreken" is gewonnen. Beide broers zijn clubkampioen geweest bij het Bergsche Biergilde, Marco zelfs meerdere malen. Op het Open Nederlands kampioenschap van 2008 hebben zowel Marco als René een prijs in de wacht gesleept en hiermee hun bestaan als amateurbrouwer in stijl afgesloten.

Kwaliteit boven kwaliteit

Gesterkt door deze vele prijzen is het besef gekomen dat we in staat zijn een meer dan redelijk biertje te brouwen en mede daarom is de dag na het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen 2008 Bierbrouwerij Geilings opgericht. Op 25 oktober 2008 werd het eerste bier van Bierbrouwerij Geilings geschonken op het Bergs Bierfestival in café het Zwijnshoofd te Bergen op Zoom. "Kwaliteit boven kwantiteit" is de lijfspeuk en alleen de beste kwaliteit wordt verkocht.
De bieren worden ontwikkeld en in kleine hoeveelheden gebrouwen in de proefbrouwerij te Ossendrecht. Met deze recepten worden de grotere volumes, bestemd voor de verkoop, voorlopig gebrouwen bij Brouwerij de Graal te Brakel, België

Cookie instellingen