Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Schoentjes | Bierbrouwerij uit Tilburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Schoentjes

Brouwerij Schoentjes is een bierbrouwerij uit Tilburg (Nederland) die is opgericht in 2016.

Logo Brouwerij Schoentjes
Logo Brouwerij Schoentjes

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Schoentjes.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Schoentjes!

  Achtergrond informatie

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Schoentjes te Tilburg is ontstaan op 18 oktober 2015. Het is een samenwerkingsverband tussen de broertjes Schoenmakers aan wiens naam de brouwerij zijn naam en concept te danken heeft.

  Het idee om zelf bier te gaan brouwen is ontstaan toen één van de broers ontslag nam als barman bij zijn stamkroeg. Als afscheid kreeg hij enkele vergisting vaten en toebehoren cadeau voor bewezen diensten. Na een paar maanden onderzoek, filmpjes kijken van brouwers en veel lezen zijn de twee broers een extract bier gaan brouwen. Hieruit ontstond de Brown Ale "Sandaal". Oftewel, een niet volledige schoen. Ze waren tevreden over het eerste resultaat. Na een tweede extract bier, "Sandaal 2.0", was de uitdaging er al snel vanaf en gingen ze over tot het volledig brouwen van mout bieren.

  Lees ook

  Sinds die tijd geeft Brouwerij Schoentjes hun homebrews Tilburgse namen. Alle namen zijn in het enkelvoud en zijn gelinkt aan een schoen die enigszins, voor zover dat kan, een raakvlak hebben met het soort bier. Bieren die in de toekomst professioneel op de markt mogen komen, krijgen een meervoudsvorm.

  Het eerste voorbeeld hiervan is $niekers. De twee broertjes uit Tilburg spitsen zich voornamelijk op Stouts, IPA’s & bieren met een hoog alcoholpercentage.