Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rauw Brouwers | Brouwerij uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rauw Brouwers

Rauw Brouwers is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Rauw Brouwers uit Amsterdam
Rauw Brouwers Stekeblond
Rauw Brouwers Flamango

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Rauw Brouwers

Rauw Brouwers heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Rauw Brouwers!
 • Rauw Brouwers Lul.Lul - Tripel - 8,5%

  Lul.Lul is een Tripel gebrouwen met veel mout en heeft hierdoor behoorlijk wat alcohol. Doordat we kruidige hoppen combineren met korianderzaad en sinaasappelschil ontstaat een stevig karaktervol bier. Een zacht zoete Grand Cru met kracht.

 • Rauw Brouwers Stout of the Box - Stout - 10,5%

  Stout of the Box is een zwaar bier dat je vanuit meerdere invalshoeken laat genieten. Het is donker als chocola en koffie, stroperig en zacht als warme caramel.

 • Rauw Brouwers Flamango - India Pale Ale - 5,4%

  Flamango heeft een volle mango smaak, alsof het erin zit. Het is een zoet, blond en zeer hoppig bier, soms met fruit als toevoeging.

 • Rauw Brouwers Weissguy - Weizen - 5,7%

  De Weissguy heeft een frisse en fruitige smaak en is gebrouwen met de typisch Amerikaanse Cascade hop, zuiver Amsterdams kraanwater en veel tarwe. Het is een fris biertje met een zacht, licht zoete afdronk door de sinaasappelschillen.

 • Rauw Brouwers I.P.A. LOT - India Pale Ale - 6,2%

  Na meerdere brouwsels en waardevolle feedback van de Rauw Brouwer fans is het tijd voor hun tweede bier. Met I.P.A. lot brengt Rauw Brouwers een India Pale Ale op de markt. Een zachte, fruitige IPA waarin 3 Amerikaanse hoppen zorgen voor die heerlijk bittere kick.

 • Rauw Brouwers Stekeblond - Blond - 6,4%

  Deze mild kruidige blonde rakker is om verliefd op te worden. Licht zoetig en met 6,4% alcohol, zoals een blond hoort te zijn. Maar dan dry hopped met Citra hop en ongefilterd.

 • Rauw Brouwers NEIPAard - India Pale Ale - 5,7%

  Neipaard heeft fruitige hoparoma’s van Amarillo, Citra, Mosaic en Simcoe die zorgen voor een tropisch feestje in je neus en mond.

  Achtergrond informatie

  Rauw Brouwers

  Rauw Brouwers; letterlijk en figuurlijk ongefilterd. Zij staan voor no nonsense en recht voor zijn raap. Dat zie je terug in onze bieren. Geen vlierbloesem, quinoazaad of gembertroep met kamille extract. Doe ff normaal. Gewoon goed bier, doordrinkbaar en zonder fratsen. Op vrijdag met de mannen de kroeg in. En dan het eten en de tijd vergeten. Af en toe eens uit de bocht vliegen en de dag erna op de blaren zitten. Ongepolijst bier en op het randje qua naamgeving, maar altijd met een knipoog.
  Zo staat Rauw Brouwers in het leven. Zo zijn hun bieren!

  Lees ook

  Geschiedenis

  Dinsdagavond 8 augustus 2017: Drie vrienden, een bierbrouwpakket en een pan op het vuur. De eerste 4 liter Olibier werd gebrouwen, mooi!! Dat er die avond 6 liter werd gedronken laten we maar even buiten beschouwing. Belangrijker is namelijk dat er die avond een nieuwe hobby werd geboren: Bier brouwen met de mannen!

  Kort daarna kwam een vierde man voor versterking zorgen. Het team was compleet en elke eerste zaterdag van de maand werd er gebrouwen. 4 liter werd 27 liter en de keuken werd omgedoopt tot brouwerij. Ze brouwden meerdere bieren. Vaak verrassend lekker en soms ook niet te hachelen. Ze besloten zich te richten op één bier, ze leerden van en met andere brouwers, vroegen vrienden om feedback en dronken veel bier (behoorlijk veel zelfs :)).

  En met resultaat, want hun Weizen werd beter en beter. In 2019 investeerden ze in nieuwe brouwapparatuur, waardoor ze 50 liter konden brouwen. En verhuisden ze naar een nieuwe brouwerij. Ondanks de massage bonnen, was de vrouw des huizes behoorlijk klaar met dat brouwen in haar keuken. Daarom besloten ze een garage te huren. De nieuwe brouwerij was de springplank naar de volgende stap. En na een proeverij voor vrienden wisten ze het zeker. In 2019 brouwden ze hun eerste commerciële bier. Eind december 2019 brachten ze 500 liter Weissguy op de markt, het was de eerste keer dat ze meer brouwden dan ze zelf konden drinken!

  Rauw Brouwers in het nieuws

  Cookie instellingen