Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands Bierproeffestival 2023 | Veel nieuwe brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlands Bierproeffestival dit jaar met veel nieuwe brouwerijen

04 april 2023 om 14:42

Het Nederlands Bierproeffestival staat dit jaar voor haar tiende editie. Tijdens het jubileum van dit fraaie bierfestival zullen veel nieuwe brouwerijen aanwezig zijn.

Nederlands Bierproeffestival 2023 logo
De Koningshoeven brouwerij
Brouwerij De Leckere

Nederlands Bierproeffestival 2023

Van 11 tot en met 13 mei aanstaande vindt in Den Haag het 10e NL Bierproeffestival plaats. Met het festival gaat de Week van het Nederlandse Bier van start. Aan deze jubileumeditie nemen 43 brouwerijen deel. Voor 11 daarvan is het de eerste keer dat ze deelnemen. Naar verwachting zijn tijdens het festival meer dan 250 verschillende bieren te proeven.  

Onder de deelnemende brouwerijen zijn alle leden van Nederlandse Brouwers en vele leden van CRAFT. Dit jaar zijn er 11 brouwerijen die dit jaar voor het eerst hun bieren laten proeven in de Haagse Grote Kerk.

Ontmoet Nederlandse biersommeliers

De biersommeliers van StiBON verzorgen tijdens het festival rondleidingen langs de verschillende deelnemende brouwerijen. Zo is er een rondleiding langs diverse winnaars van de eerste editie van de Dutch Beer Challenge in 2015. Zij laten de deelnemers uiteenlopende bieren proeven en vertellen meer over het verhaal er achter.

Lees ook

Nieuw is dit jaar dat je een eigen biersommelier kunt huren voor een privérondleiding. Alleen of samen met je vrienden krijg je dan alle aandacht en kun je je programma helemaal op maat samenstellen. Een primeur is verder dat je kunt deelnemen aan een VIP Masterclass die elke dag een uur voordat de deuren opengaan wordt gegeven door befaamde sommeliers.

Ook is het mogelijk deel te nemen aan één van de masterclasses die door internationaal biersommelier en kok Arvid Bergström worden gegeven. Welke bieren zijn bijvoorbeeld het lekkerst bij een barbecue of welke kaas en biercombinaties zijn verrassend?

Aanwezige brouwerijen

Tijdens het 10e NL Bierproeffestival zullen de volgende brouwerijen aanwezig zijn: Alfa Brouwerij, BE+ER Bierbrouwers, Bierbrouwerij Borne, Brand Bierbrouwerij, Brouwerij Avereest, Brouwerij De Werf, Brouwerij Kees, Brouwerij Maallust, Brouwerij Oudaen, Brouwerij ’t IJ, Budelse Brouwerij, Gulpener Bierbrouwerij, Crooked Spider, Dare to Drink Different, DAVO, De Leckere, De Molen, De Prael, Eiber Bier, Fightstreet Brewery, Fruity Monkey Beer, Gallivant Brewery, Hertog Jan, Jopen, K.E.G.S., Kompaan Dutch Craft Beer Company, Koninklijke Grolsch, La Trappe, Lowlander Beer, Lindeboom Brouwerij, Maris Lager, PopHop, Rauw Brouwers, Stadshaven Brouwerij, Stadsbrouwerij Argentum, Texelse Bierbrouwerij, Two Chefs Brewing, Uiltje Brewing Co, VandeStreek Bier, Vet & Lazy Brouwerij, Wispe Brouwerij en X-brewing.

Cookie instellingen