Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zuidas Bier | Amsterdamse huurbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zuidas Bier

Zuidas Bier is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Zuidas bier in de hand
Zuidas Bier bok
Zuidas bier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Zuidas Bier

Zuidas Bier heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Zuidas Bier!
 • Zuidas Bier Bok - Bock - 7,5%

  De Zuidas Bier Bok is kruidig van smaak en toch zoetig door het karamel mout! De bok geeft een plakkerig mondgevoel, maar het koolzuurgehalte maakt het bier goed doordrinkbaar.

  Achtergrond informatie

  Zuidas Bier is een Amsterdamse brouwerij die is opgericht door bierbrouwers Jesse Gosse en Remco Kappelhof. Jesse en Remco brouwden al jaren kleinschalig en hebben het in 2017 professioneler aangepakt.

  Het Zuidas Bier is anno 2017 exclusief te drinken op feesten die door de twee brouwers worden georganiseerd. Op dat moment maken zij twee bieren, namelijk een Amsterdam Pale Ale (5,5%) en een IPA. Ze brouwen in nauwe samenwerking met De Naeckte Brouwers uit Amstelveen.

  Zuidas biertje staat op de Zuidas in Amsterdam

  Lees ook

  Betere verkrijgbaarheid 

  Februari 2020 -  Zuidas Bier wordt al op steeds meer plekken op en rond de Amsterdamse Zuidas geschonken. Hotels en cateraars zijn grote afnemers, maar het bier is ook te vinden in de horeca en retail. Plekken waar je dit Amsterdamse speciaalbier kunt vinden? In de Amsterdamse binnenstad bijvoorbeeld bij: Novotel, Sterk, Crowne Plaza, Arendsnest, Loetje, de Bierkoning en STACH. 

  Het bijzondere aan Zuidas Bier is niet alleen dat het bier goed smaakt maar dat er hop uit de Zuidas in het bier wordt verwerkt. Deze hop groeit wild op verschillende plekken op de Zuidas (bijvoorbeeld langs het Zwarte pad, de botanische tuin en op verschillende kantoordaken).

  Zuidas Bier heeft aan het begin van 2020 zes bieren in het assortiment, namelijk Lager, Wit, Bok, IPA, Amsterdam Pale Ale en Stout. De reststromen van de brouwerij gaan de Bovenkerkse polder in als voer voor varkens. Daarbij levert Zuidas Bier grotendeels via een Amsterdamse partij die met elektrische busjes rondrijdt (ook via Bidfood). Zo proberen ze ook een steentje bij te dragen aan een meer duurzame werkomgeving.