Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Naeckte Brouwers | Bierbrouwerij uit Amstelveen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Naeckte Brouwers

De Naeckte Brouwers is gevestigd in Amstelveen in Nederland. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Naeckte brouwers bieren
Naeckte brouwes header image
Elegast

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van De Naeckte Brouwers

  • Dille en Kamille Witte - Wit - 5,5%

    Dille en Kamille Witte is een witbier met een frisse, zachte smaak. Tijdens het brouwproces is er kamille toegevoegd, wat het biertje een subtiele maar bijzondere toets geeft.

  • Elegast - Quadrupel - 10%

    Met vol granige neus en bitterzoete graan- en caramelsmaak, gecombineerd met een aangename alcoholwarmte.

  • Feeks - Blond - 6%

    Dit blonde bier heeft kruidige en bloemige aroma's met een zachte afdronk.

  • Leprechaun Imperial Stout - Stout - 8%

    Zwart bier met volle granigheid, chocolade, koffie, caramel, een zachte bitterheid van zwarte mouten en hop met in de verte lichte tonen van kers, rozijnen en citrus gecombineerd met valgen van een rokerig houtvuur. 

  • Naeckte Bok - Herfstbok - 7,5%

    Deze herfstbok heeft een rijke smaak van karamel met in de verte proef je fijne tonen van herfstkruiden en zoetige rozijnen. De brouwers hebben ook nog een hele fijne romige schuimkraag in dit bier gestopt die lang blijft staan. De afdronk van dit bier is lekker lang en vol.

  • Naeckte non - Dubbel - 7,8%

    Naeckte non heeft een aroma van chocolademout, donkere mout, noten, karamel en is licht hoppig. De smaak is matig zoet, licht bitter met een gematigde droge afdronk met tinten van donkere mout, karamel, gebrande suiker, noten en licht geroosterde mout.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In 1988 heeft Ab van der Veen met een pan op het fornuis de eerste stappen gezet om thuis bier te brouwen. In 2001 heeft Michel Lagrand zich bij hem aangesloten en is er een start gemaakt om samen bier te brouwen met een zelf nieuw in elkaar geknutselde brouwinstallatie en 30 liter brouwketel met electrische verwarming.

De bieren werden steeds beter en de kring van liefhebbers steeds groter. In 2009 is daarom een nieuwe brouwinstallatie gebouwd met capaciteit tot 90 liter. In de nieuwe installatie hadden we het brouwproces nog beter onder controle, waardoor de groep liefhebbers van onze bieren nog groter werd. Dit heeft ons doen besluiten om in 2011 contact te zoeken met grotere (micro) brouwerijen om onze recepten in het groot te brouwen.

Bij brouwerij Boelens in het Belgische Belsele zijn de brouwers in de gelegenheid gesteld om zelf hun recepten te brouwen in de 500 liter installatie van de kleine brouwzaal aldaar. Naast de enorme kennis die zij opdoen door zelf deze installatie te mogen bedienen, houden zij zo ook zelf de controle over het eindresultaat en blijft het hun eigen bier.

In 2012 gebruikten zij hun eigen installatie alleen nog voor het ontwikkelen en verfijnen van nieuwe en bestaande recepturen. Voor alle grote batches wordt afgereisd naar België.

Brouwinstallaties
30 liter electra ketel:
De kleine installatie (uit 2001) wordt slechts nog af en toe gebruikt voor nieuwe experimentele bierrecepten. Maischen en koken geschied in dezelfde ketel.

Proefinstallatie:
Deze installatie bestaat uit 2 RVS ketels van 110 liter die middels een koperen buizenstelsel en magneetpomp met elkaar zijn verbonden. Door verschillende kranen kunnen de brouwers op verschillende manieren van de ene ketel naar de andere pompen, leidingwater aanvullen of vloeistoffen wegpompen naar bijvoorbeeld kookketel, koeler of vat. De rechter ketel wordt gebruikt voor maischen (in aantal temperatuurstappen verwarmen van het beslag (water en mout). Om goed rendement te halen roeren de brouwers het geheel door met een roerwerk van een kolomboor en zelfgemaakte spiraal welke een subtiele kolk geeft en het beslag rustig laat ronddraaien. Onderin de pan ligt een RVS rooster. Na het maischen wordt de wort weggepompt naar de linkerpan en wordt de bostel gespoeld (mouten welke achterblijven in de rechterpan) met warm water welke ook naar de linker ketel gaat. Het koken geschied in de linkerpan. Voor het snel afkoelen van de hete wort wordt een zelf gemaakte tegenstroomkoeler gebruikt.

De Naeckte Brouwers hopen in 2013 hun eigen micro-brouwerij (10hl) te kunnen starten in Amstelveen. 

De Naeckte Brouwers in het nieuws

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties