Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Naeckte Brouwers | Bierbrouwerij uit Amstelveen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Naeckte Brouwers

De Naeckte Brouwers is een bierbrouwerij uit Amstelveen (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 18 bieren in het assortiment.

Naeckte Brouwers uitstraling sinds april 2024
Naeckte Tien verschillende flesjes
Feeks

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van De Naeckte Brouwers

De Naeckte Brouwers heeft 18 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van De Naeckte Brouwers!
 • Feeks - Blond - 6%

  Dit blonde bier heeft kruidige en bloemige aroma's met een zachte afdronk.

 • Naeckte non - Dubbel - 7,8%

  Naeckte non heeft een aroma van chocolademout, donkere mout, noten, karamel en is licht hoppig. De smaak is matig zoet, licht bitter met een gematigde droge afdronk met tinten van donkere mout, karamel, gebrande suiker, noten en licht geroosterde mout.

 • Naeckte Lieve Amber - Amber - 4,8%

  Lieve is een amberkleurig biologisch bier van hoge gisting. Lichtzoet, moutig met een vleugje karamel, eindigend met een verfijnde bitterheid.

 • Naeckte Elser - Kuit - 5,5%

  Elser is een kuitbier met een grasachtig boeket, aangevuld met frisse citrustonen.

 • Naeckte Lichtekooi - Alcoholarm - 0,3%

  Lichtekooi is een fris, licht en fruitig alcoholarm blond bier met duidelijke citrustonen. Het is niet zoet en heeft een subtiele en uitgebalanceerde smaak, waardoor het een genot is voor elke bierliefhebber.

 • Leprechaun Imperial Stout - Stout - 8%

  Zwart bier met volle granigheid, chocolade, koffie, caramel, een zachte bitterheid van zwarte mouten en hop met in de verte lichte tonen van kers, rozijnen en citrus gecombineerd met valgen van een rokerig houtvuur. 

 • Dille en Kamille Witte - Wit - 5,5%

  Dille en Kamille Witte is een witbier met een frisse, zachte smaak. Tijdens het brouwproces is er kamille toegevoegd, wat het biertje een subtiele maar bijzondere toets geeft.

 • Naeckte Nimf - Tripel - 8,5%

  Naeckte Nimf is een bier met een fruitige smaak met tinten van citrus. Dit bier heeft een zoete afdronk en bevat 8,5% procent alcohol.

Achtergrond informatie

Naeckte Brouwers is een speciaalbierbrouwerij uit Amstelveen die in 2011 werd opgericht. Zij hebben sinds 2018 een eigen brouwerij en proeflokaal in Amstelveen met de naam ANNA. In 2024 werd een nieuwe huisstijl geïntroduceerd en werd de transitie naar biologische brouwerij afgerond.

Geschiedenis Naeckte Brouwers

In 1988 heeft Ab van der Veen met een pan op het fornuis de eerste stappen gezet om thuis bier te brouwen. In 2001 heeft Michel Lagrand zich bij hem aangesloten en is er een start gemaakt om samen bier te brouwen met een zelf nieuw in elkaar geknutselde brouwinstallatie en 30 liter brouwketel met electrische verwarming.

De bieren werden steeds beter en de kring van liefhebbers steeds groter. In 2009 is daarom een nieuwe brouwinstallatie gebouwd met capaciteit tot 90 liter. In de nieuwe installatie hadden we het brouwproces nog beter onder controle, waardoor de groep liefhebbers van onze bieren nog groter werd. Dit heeft ons doen besluiten om in 2011 contact te zoeken met grotere (micro) brouwerijen om onze recepten in het groot te brouwen.

Bij brouwerij Boelens in het Belgische Belsele zijn de brouwers in de gelegenheid gesteld om zelf hun recepten te brouwen in de 500 liter installatie van de kleine brouwzaal aldaar. Naast de enorme kennis die zij opdoen door zelf deze installatie te mogen bedienen, houden zij zo ook zelf de controle over het eindresultaat en blijft het hun eigen bier.

Lees ook

In 2012 gebruikten zij hun eigen installatie alleen nog voor het ontwikkelen en verfijnen van nieuwe en bestaande recepturen. Voor alle grote batches wordt afgereisd naar België.

Brouwinstallaties
30 liter electra ketel:
De kleine installatie (uit 2001) wordt slechts nog af en toe gebruikt voor nieuwe experimentele bierrecepten. Maischen en koken geschied in dezelfde ketel.

Proefinstallatie:
Deze installatie bestaat uit 2 RVS ketels van 110 liter die middels een koperen buizenstelsel en magneetpomp met elkaar zijn verbonden. Door verschillende kranen kunnen de brouwers op verschillende manieren van de ene ketel naar de andere pompen, leidingwater aanvullen of vloeistoffen wegpompen naar bijvoorbeeld kookketel, koeler of vat. De rechter ketel wordt gebruikt voor maischen (in aantal temperatuurstappen verwarmen van het beslag (water en mout). Om goed rendement te halen roeren de brouwers het geheel door met een roerwerk van een kolomboor en zelfgemaakte spiraal welke een subtiele kolk geeft en het beslag rustig laat ronddraaien. Onderin de pan ligt een RVS rooster. Na het maischen wordt de wort weggepompt naar de linkerpan en wordt de bostel gespoeld (mouten welke achterblijven in de rechterpan) met warm water welke ook naar de linker ketel gaat. Het koken geschied in de linkerpan. Voor het snel afkoelen van de hete wort wordt een zelf gemaakte tegenstroomkoeler gebruikt.

De Naeckte Brouwers hopen in 2013 hun eigen micro-brouwerij (10hl) te kunnen starten in Amstelveen. 

ANNA

Vanaf oktober 2018 is er een inpandige brouwerij van de Naeckte Brouwers te vinden bij ANNA. De brouwerij is de tweede vestiging van De Naeckte Brouwers en geeft een extra dimensie aan de bieren van de Amstelveense brouwers die al in het proeflokaal te bestellen waren.

De Naeckte Brouwers in het nieuws

 • Naeckte Brouwers etiketten sinds april 2024

  Naeckt in het nieuw

  Naeckt in het nieuw! Naeckte Brouwers uit Amstelveen heeft een nieuwe huisstijl gekregen en heeft de transitie naar biologische brouwerij afgerond.

 • Brouwers proosten met Naeckte Brouwers Jubileumbier TIEN

  10 jaar Naeckt!

  Naeckte Brouwers viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. Om deze mijlpaal luister bij te zetten is er een speciaal jubileumbier gebrouwen met de naam TIEN.

 • Drie brouwers tijdens de Walhalla brouwdag van beer geeks beat als 2021

  Beer Geeks Beat ALS: Tweede bier bij Walhalla gebrouwen

  Vandaag werden bij brouwerij Walhalla in Amsterdam de ketels opgestookt om het tweede Beer Geeks Beat ALS-bier te brouwen. Na Kompaan is Walhalla de tweede brouwerij waarmee wordt samengewerkt.

Cookie instellingen