Erik's Bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Stammerkamp 14
Postcode
1112 VH
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (4 jaar actief)
Opgericht in
2015
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Erik's Bier

Achtergrond informatie

Vanaf zijn negende jaar, toen hij naar een Teleac-cursus keek en zag hoe gisten, bacteriën en andere organismen door ons en voor ons ingezet kunnen worden bij de productie van levensmiddelen zoals bier, kaas en brood.

Het gevolg van Teleac-uitzending?

Op zijn 18e was Erik in zijn kamer al druk aan het experimenteren met bier maken én tot zijn 19e met een blinde vlek heb toegewerkt naar de universitaire studie chemie, omdat hij later als biochemicus wilde werken. Kort gezegd… na 6 maanden als puberaal mannetje door de gangen en laboratoria van UvA’s ‘Roeterseiland’ gerend te hebben, en voornamelijk illegaal bezig houdend met de productie van buskruit, realiseerde hij dat de studie chemie toch iets té abstract was (en werd het Kunstgeschiedenis).

Het bierbrouwen heeft Erik echter nooit losgelaten

Nu, vele jaren en vele biertjes later, heeft hij zijn oude liefde bierbrouwen weer opgepakt. Met veel aandacht, zorg en plezier brouwt hij ambachtelijke biertjes die, hopelijk, vele bierliefhebbers zullen verrassen, onder het motto: “Meer plezier met ambachtelijk bier!”

Soort brouwerij

Het is een micro brouwerij (100 liter per brouwdag) die geheel met eigen financiën gerealiseerd is. Alles wordt gebrouwen met professionele RVS ketels in een steriele omgeving, zodat naast de karaktvolle smaak ook de kwaliteit optimaal waarborgt kan worden.

Bier soorten

Momenteel is er IPA (Indian Pale Ale)APA (Amsterdam Pale Ale) en Eriks Blond Bier gebrouwen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Cor (gast) op 29-04-2017 om 13:36:37

website is : http://eriksbier.com/