Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

EastGreen Craft Beer Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

EastGreen Craft Beer Brewery

EastGreen Craft Beer Brewery was een bierbrouwerij uit Enschede (Nederland).

Brouwerij Yellow Moon
Brouwerij Yellow Moon

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Jos Oostendorp, eigenaar van de brouwerij, is ruim 25 jaar werkzaam in de bierwereld. Een groot deel daarvan als verpakkingskundige bij Grolsch. Jos had de wens op een eigen bier op de markt te zetten.

In 2012 richtte hij het adviesbureau EastGreen.nl Packaging Matters op en adviseert hij de verpakkende industrie op het gebied van verpakkingsinnovatie. In dezelfde zomer ging de wens om een eigen bier te brouwen in vervulling met behulp van Ootmarsummer bierbrouwerij

Lees ook

Waar komt de naam vandaan

De in 1897 geboren opa Johan Oostendorp is de eerste van de familie Oostendorp die in Groenlo gaat wonen. Ruim honderd jaar later verbindt zijn kleinkind Jos dit jaartal met enige trots aan zijn biermerk EastGreen.

De naam is makkelijk te definiëren. East is afgeleid van zijn achternaam (Oostendorp) en Green komt is afgeleid van de plek waar zijn opa ruim 100 jaar geleden is gaan wonen, Groenlo. Om de binding met de stad nog echter te maken, staat de Groenlose gracht verwerkt op het bieretiket.

EastGreen Craft Beer Brewery in het nieuws

  • Brussels Beer Challenge 2017

    Brussels Beer Challenge 2017

    Dit jaar was de zesde editie van de Brussels Beer Challenge. Ook nu werd er gedurende drie dagen, door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners, zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. 

  • World Beer Awards 2017

    World Beer Awards 2017

    De uitslag van de World Beer Awards 2017 is bekend. Eén Nederlandse brouwerij heeft het beste bier ter wereld binnen een stijl gebrouwen. Ook de Country Winners werden bekendgemaakt, dit zijn de beste bieren van Nederland binnen een categorie.