Brouwerij Het Licht

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Molensteyn 3 D
Postcode
3500 AA
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Het Licht

Achtergrond informatie

Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met Brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkte oplage en zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

De filosofie

De bieren zijn laag in alcohol en worden biologisch gebrouwen. Brouwerij Het Licht vindt het belangrijk dat bier vooral lekker is en dat het toegankelijk is voor iedereen, zelfs voor mensen die niet van bier houden.

Meer licht, meer smaak

Geen poespas, gewoon lekker licht bier waar je verantwoord van geniet. Het credo: meer licht, meer smaak. Maar let op, de bieren van Het Licht worden in beperkt volume gebrouwen.

Inspiratie

Bij het bierbrouwen schuwt de brouwerij niet om soms te experimenteren. Zo laten ze zich inspireren door oude en nieuwe trends. Inspiratie vinden ze vaak in het buitenland zoals bijvoorbeeld voor het 'biere de garde': Volle Maan.

Samenwerken

Het Licht werkt graag samen met diverse partijen tijdens evenementen en natuurlijk om nieuwe bieren te ontwikkelen. Zo zijn er ideeën voor het brouwen van een mooi winterbier, is er met Hofman Café ‘Hofdame’ gebrouwen, en er wordt zelfs gewerkt aan het maken van een cyder.

De bieren van Brouwerij Het Licht zijn verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden in Utrecht en via Berts Bierhuis: www.bertsbierhuis.nl.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.