Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Bolle Paep | Delft | Studentenvereniging Virgiel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Bolle Paep

Brouwerij de Bolle Paep is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2013.

Biermerken van Brouwerij de Bolle Paep
Brouwerij De Bolle Paep

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij de Bolle Paep.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Bolle Paep!

  Achtergrond informatie

  Sinds begin 2013 wordt er door leden van de Delftse studentenvereniging Virgiel zelf bier gebrouwen. Het begon allemaal als een weddenschap tussen de lustrumcommissie van Virgiel en stadsbrouwerij de Koperen Kat.

  De lustrumcommissie wedde dat zij als technische studenten zelf een brouwinstallatie voor maximaal 100,- euro konden klussen. Van opengeslepen 50 liter fusten is er een brouwinstallatie gebouwd, waarbij de ketels door gasbranders werden verwarmd. Na het succesvol brouwen van het eerste biertje met de zelfgemaakte installatie sloeg het enthousiasme voor het brouwen van bier toe onder de Virgilianen.

  Lees ook

  Voormalig Sint-Barbaraklooster

  In het voormalige Sint-Barbaraklooster te Delft werd een ruimte ingericht met de geïmproviseerde ketels en uit de weddenschap gewonnen gisttanks. Vanaf dat moment werd er bier gebrouwen op Sociëteit Alcuin. Geheel volgens het bekende ‘voor Virgilianen, door Virgilianen’ concept werd er in de jaren die volgde veel zelf geklust aan het hok, de installatie en de recepten voor de bieren.

  Nieuwe brouwinstallatie

  In december 2015 is er een nieuwe brouwinstallatie aangeschaft. De nieuwe ketels met een capaciteit van 120L worden elektrisch verwarmd en zijn daardoor veel efficiënter en tevens veiliger om mee te brouwen. Vlak daarvoor zijn er gistkasten met temperatuurregelaars gebouwd voor de gisttanks. De consistentie en de kwaliteit van het bier werden hiermee sterk verbeterd.

  Legale brouwerij

  Sinds 2017 is De Bolle Paep officieel een legale brouwerij geworden, wat het ook mogelijk heeft gemaakt om buiten de Sociëteit ons bier te verkopen. Het hoofddoel blijft echter nog steeds het brouwen van speciaalbier voor en door Virgilianen. Met de recent volledig gerenoveerde brouwerij hopen we dit ook in de toekomst nog vele jaren te kunnen doen.?