Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Koperen Kat | Speciaalbier | Delft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Koperen Kat

Brouwerij De Koperen Kat is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Koperen Kat
Delftse donderslag logo
Parel van Delft

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Koperen Kat

Brouwerij De Koperen Kat heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Koperen Kat!
 • Parel van Delft - Saison - 4,5%

  Parel van Delft is een frisse Saison, gebrouwen in brouwerij De Koperen Kat in Delft. Dit echt Delfts Vermeerbier is in samenwerking met een groot deel van de Delftse horeca tot stand gekomen. Het bier is fruitig van smaak met een licht zuurtje.

 • De Kater Quadrupel - Quadrupel - 10%

  Deze quadrupel heeft een licht hoppige, rokerige karamelsmaak. Door de smaak heen proef je een vleugje koriander.

 • Koperen Kat Poeslief - Pale Ale - 1,9%

  Poeslief is een hoppige Session Pale Ale met fruitige en bloemige aroma's. Het bier heeft een verfrissende smaak en een aangenaam bitter afdronk. 

 • Koperen Kat D-AL-G - Blond - 5,5%

  D-AL-G heeft een hele bijzondere smaak... Het bier is fris en licht ziltig en heeft een mooie pareling die zich goed manifesteert in je mond. 

 • Koperen Kat Brrr... - Winter - 7%

  Brrr... is een speciaalbier van De Koperen Kat. Het is een moutig, donker en lichtzoet winterbier. Door de toevoeging van kandijsuiker en caramelmouten heeft het bier een lichtzoete en volle smaak. 

 • Koperen Kat Delftse Donderslag - Bock - 7%

  Door het gebruik van caramelmouten in de Delftse Donderslag heeft het bier een lichte zoete, volle smaak. In combinatie met de toegevoegde hop zorgt het ervoor dat het biertje een vol, zoete en licht bittere smaak krijgt.

 • Delftse Donderslag - Bock - 7%

  'Ons bier zorgt voor een net zo krachtige smaaksensatie als de Delftse Donderslag', legt Sander Quirijns van De Koperen Kat uit. 'Doordat we gebruik hebben gemaakt van onder andere caramelmout heeft het bier een lichtzoete, volle smaak.'

 • Koperen Kat HoochBier - Blond - 5,5%

  Dit speciaalbier heeft een volle smaak. Het bier bevat tonen van vanille waardoor het een heerlijk fris, exotisch en lichtzoetig bier wordt. 

  Achtergrond informatie

  Na bijna negentig jaar zal Brouwerij de Koperen Kat op 28 augustus 2011 weer een echt Delfts gebrouwen bier schenken. Het eerste bier van brouwer Rolf Katte (1965) krijgt de naam Blonde Anouk, vernoemd naar zijn dochter.

  De brouwerij is gestart met een ketel van 20 liter en het brouwen en proberen van diverse brouwsels. Daar rolde een blond pittig bier uit. Er wordt nu gebrouwen vanuit de oude kabelfabriek aan de Schieweg. Naast de Blonde Anouk heeft De Koperen Kat nog twee bieren op het programma staan. Het blonde Lindebier, vernoemd naar de andere dochter, en een tripel. Rolf wordt zo nodig bijgestaan door Bert Berends, Jack Faber (1968), Koen van Amerongen (1968) en Paul Battem.

  Lees ook

  "De brouwerij kan een tevens een toeristische attractie worden. Want het verbaasde mij toen ik van Utrecht naar Delft verhuisde dat er in Delft geen brouwerij gehuisvest was", zegt Rolf. Naast een brouwerij zal dan ook tevens een Proeflokaal aan de Schie open gaan dat veel publiek moet gaan trekken.

  Beste bokbier van Nederland 2015

  Het bokbier Delftse Donderslag van Stadsbrouwerij de Koperen Kat werd in 2015 uitgeroepen tot lekkerste bokbier van Nederland.

  Brouwerij De Koperen Kat in het nieuws