Brouwerij De Koperen Kat

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Schieweg 15
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (8 jaar actief)
Opgericht in
2011
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij De Koperen Kat

Brouwerij De Koperen Kat in het nieuws

Stadsbrouwerij De Koperen Kat brouwt tweede bier voor themajaar Delft

Lekkerste bokbier van NL 2015: Delftse Donderslag

Koperen Kat brouwt superfood-bier

Achtergrond informatie

Na bijna negentig jaar zal Brouwerij de Koperen Kat op 28 augustus 2011 weer een echt Delfts gebrouwen bier schenken. Het eerste bier van brouwer Rolf Katte (1965) krijgt de naam Blonde Anouk, vernoemd naar zijn dochter.

De brouwerij is gestart met een ketel van 20 liter en het brouwen en proberen van diverse brouwsels. Daar rolde een blond pittig bier uit. Er wordt nu gebrouwen vanuit de oude kabelfabriek aan de Schieweg. Naast de Blonde Anouk heeft De Koperen Kat nog twee bieren op het programma staan. Het blonde Lindebier, vernoemd naar de andere dochter, en een tripel. Rolf wordt zo nodig bijgestaan door Bert Berends, Jack Faber (1968), Koen van Amerongen (1968) en Paul Battem.

"De brouwerij kan een tevens een toeristische attractie worden. Want het verbaasde mij toen ik van Utrecht naar Delft verhuisde dat er in Delft geen brouwerij gehuisvest was", zegt Rolf. Naast een brouwerij zal dan ook tevens een Proeflokaal aan de Schie open gaan dat veel publiek moet gaan trekken.

Beste bokbier van Nederland 2015

Het bokbier Delftse Donderslag van Stadsbrouwerij de Koperen Kat werd in 2015 uitgeroepen tot lekkerste bokbier van Nederland.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.