Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Koperen Kat | Speciaalbier | Delft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Koperen Kat

Brouwerij De Koperen Kat is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 15 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Koperen Kat
Koperen Kat Balthasar
Koperen Kat Rum Forest Rum

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Koperen Kat

Brouwerij De Koperen Kat heeft 15 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Koperen Kat!
 • Koperen Kat Blonde Anouk - Blond - 5%

  Blonde Anouk heeft een frisse, kruidige en lichtzoete smaak. Het is een mild gehopt bier dat door zijn eenvoud en ambachtelijkheid een brede aantrekkingskracht heeft op bierliefhebbers.

 • Koperen Kat Poeslief - Pale Ale - 1,9%

  Poeslief is een hoppige Session Pale Ale met fruitige en bloemige aroma's. Het bier heeft een verfrissende smaak en een aangenaam bitter afdronk. 

 • Koperen Kat Schorem - India Pale Ale - 5,5%

  Schorem is een vol, hoppig en fris bier. Het is een traditioneel gebrouwen IPA met een unieke twist van vier soorten hop. Dit Delftse bier onderscheidt zich van de standaard en streeft ernaar uniek te zijn en net iets anders dan de rest.

 • Koperen Kat Lindebier - Weizen - 6%

  Lindebier heeft een frisse, zoete smaak met een hint van banaan. Het is ongefilterd en ongepasteuriseerd, wat bijdraagt aan de rijke smaakbeleving. 

 • Parel van Delft - Saison - 4,5%

  Parel van Delft is een frisse Saison, gebrouwen in brouwerij De Koperen Kat in Delft. Dit echt Delfts Vermeerbier is in samenwerking met een groot deel van de Delftse horeca tot stand gekomen. Het bier is fruitig van smaak met een licht zuurtje.

 • Koperen Kat Joie de Vivre - Lentebok - 6,5%

  De Joie De Vivre heeft een hoppige, frisse, moutige smaak. Het is een lentebock, wat betekent dat het een seizoensgebonden bier is dat perfect past bij de bloeiende bloemen en de stijgende zon van de lente. Het heeft een lichtzoete smaak die het een aangename drinkervaring maakt.

 • Koperen Kat D'Oostporter - Porter - 8,5%

  D'Oostporter is een volle porter met een rijke smaak. Het heeft tonen van koffie, melkchocolade en zwarte bes, met een vleugje karamel in de afdronk. De koffie in dit bier is afkomstig van de Delftse Koffiebranderij Miss Morrison en is een blend van koffiebonen uit Honduras en Brazilië.

 • Koperen Kat D-AL-G - Blond - 5,5%

  D-AL-G heeft een hele bijzondere smaak... Het bier is fris en licht ziltig en heeft een mooie pareling die zich goed manifesteert in je mond. 

Achtergrond informatie

Na bijna negentig jaar zal Brouwerij de Koperen Kat op 28 augustus 2011 weer een echt Delfts gebrouwen bier schenken. Het eerste bier van brouwer Rolf Katte (1965) krijgt de naam Blonde Anouk, vernoemd naar zijn dochter.

Lees ook

De brouwerij is gestart met een ketel van 20 liter en het brouwen en proberen van diverse brouwsels. Daar rolde een blond pittig bier uit. Er wordt nu gebrouwen vanuit de oude kabelfabriek aan de Schieweg. Naast de Blonde Anouk heeft De Koperen Kat nog twee bieren op het programma staan. Het blonde Lindebier, vernoemd naar de andere dochter, en een tripel. Rolf wordt zo nodig bijgestaan door Bert Berends, Jack Faber (1968), Koen van Amerongen (1968) en Paul Battem.

"De brouwerij kan een tevens een toeristische attractie worden. Want het verbaasde mij toen ik van Utrecht naar Delft verhuisde dat er in Delft geen brouwerij gehuisvest was", zegt Rolf. Naast een brouwerij zal dan ook tevens een Proeflokaal aan de Schie open gaan dat veel publiek moet gaan trekken.

Beste bokbier van Nederland 2015

Het bokbier Delftse Donderslag van Stadsbrouwerij de Koperen Kat werd in 2015 uitgeroepen tot lekkerste bokbier van Nederland.

Brouwerij De Koperen Kat in het nieuws

Cookie instellingen