Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Oroboros

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Oroboros

Brouwerij Oroboros was een bierbrouwerij uit Leiden (Nederland).

Oroboros

Gegevens brouwerij

Biermerken van Brouwerij Oroboros

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Oroboros.

Achtergrond informatie

In april 2018 bereikte ons het nieuws dat Brouwerij Oroboros gesloten was en de brouwinstallatie geveild werd. Ramon Bril (eigenaar Oroboros) heeft naast het bierbrouwen ook een fokkerij voor kipjes opzet. Deze kipjes hebben een hoog knuffelgehalte, iets dat normaal bij kippen niet mogelijk is. Hij heeft besloten om zich volledig te richten op het verder uitbouwen van zijn kipjesbedrijf.

12-04-2018 - Reactie Oroboros op sluiting:

"Het klopt inderdaad dat wij gaan sluiten. Ondanks dat we al een tijd kiet draaiden met ons bier, hebben onze investeerders de stop eruit getrokken. Zij hadden veel sneller meer omzet gewild; de markt was hun te conservatief om verder te gaan. Heel jammer want het bier viel goed in de smaak en de vraag groeide gestaag. Nu dus even schakelen, maar de bierwereld heeft ons nog niet losgelaten!"

Lees ook

Achtergrond Brouwerij Oroboros

Oroboros is een brouwerij gevestigd in Leiden. De brouwerij wil graag aansporen tot zinnig drankgebruik door verschillende aparte smaken te creëren. 

Oroboros is genoemd naar de hagedis die zichzelf in zijn staart bijt. ‘Dit is al millennia het symbool voor eeuwigheid en illustreert dus perfect ons ciculogische brouwproces.

  Oroboros

Brouwerij Oroboros in het nieuws

  • Oroboros biertje

    Brouwerij Oroboros gesloten

    Brouwerij Oroboros uit Leiden gaat sluiten. De brouwinstallatie is te koop gezet. Oroboros stond bekend om hun circulogische brouwproces, waarbij verspilling van ingrediënten wordt geminimaliseerd.