Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Hoeksche Waard

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Hoeksche Waard

Bierbrouwerij Hoeksche Waard was een bierbrouwerij uit Oud-Beijerland (Nederland).

Bierbrouwerij Hoeksche Waard

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Bierbrouwerij Hoeksche Waard is een kleine brouwerij, in 1998 opgericht en sindsdien gevestigd in de Delta van Holland en Zeeland.

Familie Ammerlaan

Bierbrouwerij Hoeksche Waard is eigendom van de de familie Ammerlaan. Een familie, meer dan 550 jaar geworteld in de agrarische sector waardoor kennis van productieprocessen en het bewerken van agrarische grondstoffen tot hoogwaardige producten is hierdoor gegarandeerd. Dat ee iets met kunst hebben laten we ook zien omdat ook kunst al sinds eeuwen in onze genen is ingeslepen.

De initiatiefnemers

In de herfst van 1998 besloten vier vrienden en amateurbierbrouwers, Jan Wolfs, Johan Beekman, Piet Dronk en Rob van der Jagt, hun brouwkennis van een jaar of 10 te gelde te maken. De brouwerij is gevestigd in een modern ingericht 'kantoorpand'.
Brouwmeester Jan Wolfs is de voormalig brouwmeester van De Hoeksche Brouwerij (gesloten in 1993) en de Schiedamsche Bierbrouwerij (gesloten in 1998). Rob van der Jagt is de financiële man en houdt zich bezig met de administratie.

Lees ook

Financiële middelen

De initiatiefnemers hopen door 'vriendschapsbijdrages' ad. fl.200,00 die financiële middelen te vergaren om hun brouwactiviteiten uit te kunnen breiden. In ruil hiervoor krijgen zij in natura ruim 20 liter bier terug. In eerste instantie werd gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van De Proefbrouwerij in het Belgische Hijfte-Lochristi. Per 1 januari 2001 trokken Johan Beekman en Piet Dronk zich terug als partner in de onderneming. Met ingang van die datum trad Kees Ammerlaan, eigenaar van het pand, toe tot de brouwerij.
Per 1 januari 2008 hebben Rob van der Jagt en Jan Wolfs om persoonlijke redenen hun werkzaamheden bij Bierbrouwerij Hoeksche Waard beeindigd.

Verhuizing

Eind 2009 verhuisde de brouwerij naar een nieuw bedrijfspand, namelijk van de Benjamin Franklinstraat 5 naar de Aston Martinlaan 90 eveneens in Oud-Beijerland. De etiketten van de brouwerij, sinds 2004 intern ontworpen, evenals de geschenkverpakkingen zijn begin 2010 geheel vernieuwd.

Glutenvrij

Na een lange zoektocht in oude recepten heeft de brouwerij medio 2010 een lekker glutenvrij bier gescoord. Dit bier is qua ontwikkeling de eerste proefproduktiefase - 10 liter groot - voorbij. Deze week zal de eerste wat grotere hoeveelheid van dit glutenvrije bier worden gebrouwen. Deze batch zal ongeveer 200 liter groot zijn. Waarschijnlijk zal in november het eerste glutenvrije bier voor iedere geïnteresseerde te koop zijn.

2016 gestopt

In 2016 is besloten om te stoppen met Bierbrouwerij Hoeksche Waard.

Cookie instellingen