Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Voorschoten | 1e brouwerij van Voorschoten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Voorschoten

Brouwerij Voorschoten is een bierbrouwerij uit Voorschoten (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij Voorschoten
Voorschotens Winterbier
Voorschotens Blond uitgeschonken

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Voorschoten

Brouwerij Voorschoten heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Voorschoten!
 • Voorschotens Winterbier - Winter - 10%

  Voorschotens Winterbier is een Quadrupel met toevoeging van winterse kruiden uit o.a. de kruidentuin van Kasteel Duivenvoorde.

 • Voorschotens Blond - Blond - 6,5%

  Voorschotens Blond is een heerlijk fris blond bier met 4 mouten, single hop (pacific jade, Nieuw-Zeeland) en toevoeging van citroenschil en jeneverbes. Dit speciaalbier uit Voorschoten drink je bij voorkeur tussen de zes en negen graden Celsius.

 • Voorschotens Winterslaapje BA - Winter - 10%

  Een vol aromatisch bier met een robijnrode tot zwarte kleur. Een verwarmende body met een kruidige neus en een peated toets van het whiskyvat.

 • Voorschotens Tripel - Tripel - 8,4%

  De Tripel heeft een warme kleur met een licht zoete smaak door de sinaasappelschillen die zijn toegevoegd. Een bier met fijne hoptonen en een droge bittere afdronk. 

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Voorschoten is de allereerste brouwerij van Voorschoten. Dit gebeurde op 3 oktober 2018. Eindelijk kan Voorschoten hun eigen bieren schenken en daarom is het eerste bier ook een overheerlijke Voorschotens Tripel.

  Lees ook

  Welkomstgeschenk

  De brouwerij is opgericht door Sander Rooijakkers. Hij is namelijk in de zomer van 2018 naar Voorschoten verhuisd en kwam er tot verbazing achter dat Voorschoten nog geen eigen brouwerij had. Sander kwam al snel bij het idee om dan zelf de brouwerij op te richten, ook omdat hij al jaren hobbymatig thuis brouwt. Sander zag het als een mooie kans en een soort welkomstgeschenk aan het dorp Voorschoten.

  Verkooppunten

  Bij Slijterij Adegeest op de Van Beethovenlaan in Voorschoten, wordt het allereerste bier gelanceerd én verkocht. Daarbij kun je ook het bier ophalen bij de brouwerij zelf.

  Brouwerij Voorschoten in het nieuws

  • Dutch Beer Challenge proefglazen gevuld met bier

   Dutch Beer Challenge 2021 uitslag

   Er zijn 91 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge 2021. Afgelopen woensdag werd bekendgemaakt welke Nederlandse brouwerijen een medaille in de wacht hebben gesleept.

  • Brouwerij voorschoten is de eerste brouwerij in Voorschoten

   Eerste bier van Brouwerij Voorschoten

   De eerste brouwerij van Voorschoten is opgericht door Sander Rooijakkers en lanceert morgen op zijn allereerste bier: Voorschotens Tripel. De lancering vindt plaats bij de lokale slijterij Adegeest.