Slurfke

Slurfke
Brouwerij Brouwerij Van Honsebrouck N.V.
Land België
Gebrouwen sinds Onbekend
Soort Dubbel bier
Alcohol 8,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Bruin
Drink temperatuur 12 °Celsius
Stamwortgehalte 16.00
Website vanhonsebrouck.be/...

Slurfke kopen

Slurfke is online te koop bij:

Verpakkingen van Slurfke:

Prijzen van Slurfke Aanbiedingen van Slurfke

Smaak & beschrijving

Gebrande mout aroma’s, karamel en koffie zijn de herkenbare tonen van Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck. De huisgist van de brouwerij zorgt voor een fruitige toets van vanille en banaan.

De populaire Vlaamse televisiesoap ‘Thuis’ (‘Home’) heeft het biertje eigenlijk bedacht. Het gaat over avonturen van hoofdpersonage Eddy Van Noteghem. Op een mooie dag vindt deze notoire bierliefhebber een bierrecept van zijn vader zaliger.

Samen met enkele vrienden besluit hij een huisbier te brouwen. Slurfke is geboren. De hobbybrouwers ondervinden aan den lijve dat bier brouwen een vak is waarbij veel komt kijken. Slurfke wordt een succes, de heren kopen een brouwerij en beginnen een bedrijf. Maar onderlinge ruzies maken een einde aan het verhaal.

Intussen bestaat het fictieve bier ook in werkelijkheid. Toen de talrijke Thuisfans het bier dat op het scherm verscheen, ook wel eens wilden proeven, kwam Brouwerij Van Honsebrouck op het idee om het bier te brouwen volgens het originele recept van de tv-reeks.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

In het nieuws

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Al 298 jaar verfrissend
Bavaria viert haar 298-jarige bestaan met deze reclame. In de reclame zijn er twee glazen te zien waarin een heerlijk goudkleurig Bavaria pilsje wordt getapt.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!