Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Slurfke | Brouwerij Van Honsebrouck

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Slurfke

Slurfke is een Dubbel met 8,5% alcohol. Slurfke wordt gebrouwen door Brouwerij Van Honsebrouck N.V. in Ingelmunster.

Slurfke
Slurfke fles á 0,75 liter

Eigenschappen

Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck is een dubbel. Gebrande mout aroma’s, karamel en koffie zijn de herkenbare tonen van dit bier en het bevat 8% alcohol

Aanbiedingen en prijzen van Slurfke

Actueel zijn er geen Slurfke aanbiedingen . De prijs van een liter Slurfke is ongeveer .

Smaak & Omschrijving

Gebrande mout aroma’s, karamel en koffie zijn de herkenbare tonen van Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck. De huisgist van de brouwerij zorgt voor een fruitige toets van vanille en banaan.

De populaire Vlaamse televisiesoap ‘Thuis’ (‘Home’) heeft het biertje eigenlijk bedacht. Het gaat over avonturen van hoofdpersonage Eddy Van Noteghem. Op een mooie dag vindt deze notoire bierliefhebber een bierrecept van zijn vader zaliger.

Samen met enkele vrienden besluit hij een huisbier te brouwen. Slurfke is geboren. De hobbybrouwers ondervinden aan den lijve dat bier brouwen een vak is waarbij veel komt kijken. Slurfke wordt een succes, de heren kopen een brouwerij en beginnen een bedrijf. Maar onderlinge ruzies maken een einde aan het verhaal.

Intussen bestaat het fictieve bier ook in werkelijkheid. Toen de talrijke Thuisfans het bier dat op het scherm verscheen, ook wel eens wilden proeven, kwam Brouwerij Van Honsebrouck op het idee om het bier te brouwen volgens het originele recept van de tv-reeks.

Reviews

Nog geen reviews voor Slurfke. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Het laatste nieuws van Slurfke

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties