Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck | Belgische bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck is een bierbrouwerij uit Izegem (België) die is opgericht in 1900. Deze brouwerij heeft 15 bieren in het assortiment.

Honsebrouck
Kasteel Xtra van Brouwerij Vanhonsebrouck
St. Louis Kriek

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck heeft 15 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck!
 • Kasteel Donker - Gerstewijn - 11%

  Kasteel Donker is een uitzonderlijk, donker bier, met toetsen van chocolade, banaan, zoethout en rozijntjes. Een vol en romig bier.

 • Kasteel Rouge - Fruit - 8%

  Kasteel Rouge heeft een frisse, zoetige en fruitige smaak. De robijnrode kleur, de rijke schuimkraag en de zoete aanzet resulteren in een speciaalbier met een evenwichtige smaak en subtiele hints van kersen.

 • Filou - Tripel - 8,5%

  Filou heeft een frisse en toegankelijke smaak. Dit bier is minder bitter dan de Brigand van de brouwerij.

 • Kasteel Cuvee Du Chateau - Quadrupel - 11%

  Het aroma en de smaak van de Cuvée du Château zijn die van een, tien jaar in de kelders van het kasteel gerijpte Kasteel Donker. Een edel en krachtig Belgisch speciaalbier.

 • Kasteel Trignac XII - Tripel - 12%

  Een volle ronde smaak met een fijne cognactoets en een zachte bittere afdronk. 

 • Slurfke - Dubbel - 8,5%

  Gebrande mout aroma’s, karamel en koffie zijn de herkenbare tonen van Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck. De huisgist van de brouwerij zorgt voor een fruitige toets van vanille en banaan.

 • Brigand Blond - Blond - 9%

  Brigand Blond heeft een volle, licht bittere smaak. De afdronk is fris en aangenaam. 

 • Kasteel Xtra - Blond - 4,5%

  Kasteel Xtra is een speciaalbier van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. De brouwer combineert extra smaakvolle moutsoorten met een flinke dosis bitter- en aromhoppen. Dankzij de dryhopping en de nagisting op fles geniet je van een fijne afdronk. 

Achtergrond informatie

In 1900 kopen Emiel en Louisa van Honsebroeck in Ingelmunster een kleine hoeve en stichten een brouwerij gevestigd pal in het centrum van Ingelmunster waardoor elke vierkante meter nuttig moet gebruikt worden. In 1922 volgen Paul en Ernest hen op en 31 jaar later is het de beurt aan Luc van Honsebrouck. Hij is ingenieur brouwer.

Dankzij zijn vernieuwende en vooruitstrevende ideeën specialiseert de brouwerij zich in bieren van hoge kwaliteit. Ondertussen is de leiding doorgegeven aan Xavier Van Honsebrouck die de familietraditie in dezelfde lijn voort zet.

Het kasteel
In 1986 kocht de brouwersfamilie Van Honsebrouck het kasteel, restaureerde het en stelde het open voor het publiek. Volgens de overlevering werden in dit kasteel rond de 15e eeuw al reeds donkere bieren gebrouwen. De huidige bieren worden echter niet in het kasteel gebrouwen, maar in de nabijgelegen brouwerij.

Lees ook

Moderne installatie
Via brouwketels, met een jaarproductie van ca. 100.000 hectoliter, koelschip en lageringstanks komen we bij het pronkstuk van de brouwerij: de fonkelnieuwe bottellijn geïnstalleerd door de firma Krone, een investering van ettele miljoenen euro's. De bakken met leeggoed gaan er vooraan in en komen er aan het eind van de cyclus netjes gevuld en gepalleteerd uit. Nog slechts 2 mensen komen aan deze arbeidsintensieve job te pas.

Zoete bieren
De brouwerij is bekend om de zoetere bieren die het produceert : Kasteelbier, fruitbieren St. Louis en Bacchus. Uitzondering op die zoetigheid is de Brigand en de recente Brigand IPA. Vooral die laatste kan ons bekoren met zijn droge bitterheid. De Fond Geuze blijkt een aangename dorstlesser te zijn die de concurrentie met de soortgenoten uit het Pajottenland best kan aangaan.

Bierkasteel Vanhonsebrouck geopend

Met het Bierkasteel schreef Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck in 2016 geschiedenis. Het Bierkasteel is de naam het in dat jaar geopende imposante brouwerijcomplex in Izegem. Op zich reeds een unicum, want de laatste honderd jaar werd in België geen enkele nieuwe brouwerij van scratch tot nieuwe site gebouwd.

Het Bierkasteel is een multifunctionele event-, ontspannings- en belevingsruimte waar je letterlijk en figuurlijk kunt proeven van het brouwersambacht, overgoten met een hightech sausje. Genieten, degusteren, feesten, ontdekken, vergaderen, etc. dit alles krijgt een nieuwe dimensie die je niet voor mogelijk hield.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck in het nieuws

 • Duvel Moortgat verliest rechtszaak van brouwer Filou

  Duvel en Filou zijn te onderscheiden volgens rechter

  Duvel Moortgat heeft de rechtszaak die zij aanspanden tegen Van Honsebrouck Brouwerij verloren. Duvel vond dat het merk Filou van Van Honsebrouck te veel op Duvel leek.

 • ABT bier van de maand oktober

  ABT bier van de maand oktober: Slurfke

  Slurfke van brouwerij Van Honsebrouck uit België is in oktober het ABT bier van de maand.

  Een dubbel bier met 8,5% alcohol. Probeer hem deze maand in één van de ABT cafés.

 • Kasteel chocolate quad

  ABT bier van de maand: Kasteel Chocolate Quad

  Kasteel Chocolate Quad is in januari ABT bier van de maand van Alliantie van Bier Tapperijen.

  Het bier heeft een alcoholpercentage van 11% en is donker van kleur. Kasteel Chocolate Quad kan je de hele maand proeven bij de leden van Alliantie van Bier Tapperijen.

Cookie instellingen