Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bieringrediënt hop uitgelegd door bierambassadeur Rick

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bieringrediënt hop uitgelegd door bierambassadeur Rick

25 augustus 2020 om 15:10

Hop is één van de vier basisingrediënten van bier. Naast dat het werkt als conserveringsmiddel is hop bepalend voor de smaak van het bier... Zo bestaat er bijvoorbeeld bitterhop en aromahop.

Hop uitgelegd door Bierambassadeur Rick

Hop in bier

Bierambassadeur Rick Kempen van Bier&cO legt in deze video uit waar hop vandaan komt en wat de functie tegenwoordig is van hop in bier. 

Hop is een van de vier basisingrediënten van bier. Het wordt echter nog niet heel lang als een van de basisingrediënten gebruikt. Daarvoor werden er allerlei kruidenmengsels toegevoegd voor de smaak en om te proberen de bewaarbaarheid van het bier te verlengen... Uiteindelijk werd er met hop geëxperimenteerd en toen ontdekte men dat het bier veel langer bestand bleef tegen bederf en kwam men erachter dat het ook nog eens een smaakverhogende werking had. 

Lees ook dit blog over hop in bier.

Lees ook

Bitterhop en aromahop

Hop is in twee groepen te verdelen, de bitterhoppen en de aromahoppen. Bitterhop komt vooral uit Europa en die zijn vooral bedoeld als conservering en ze geven ook bitterheid aan het bier. Aromahop is bedoeld om de juist geuren af te geven aan het bier, zoals grasachtige-, dennenachtige-, citrus- of tropisch fruittonen. Deze aromahoppen groeien vooral in Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en Japan. 

Bekijk meer interessante biervideo's.