Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het perfecte biertje komt uit een schoon glas

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het perfecte biertje komt uit een schoon glas

15 september 2022 om 10:57

Bier smaakt het lekkerst als het vers uit de tap met een mooie schuimkraag voor je komt te staan. Om dat te bereiken zijn schone en krasvrije glazen nodig.

Vers getapt Brand bier
Bier tappen
Aquafox bierglazen spoelen

Glazen spoelen

Om te zorgen voor een schoon en krasvrij glas is het niet verstandig om je bierglas in de vaatwasser te doen. Hierdoor kan namelijk glascorrosie ontstaan, waardoor je schuimkraag zich minder goed kan hechten aan het glas.

Het ideale scenario is om het bierglas koud te spoelen en daarmee schoon te maken en te ontvetten. Thuis kun je dit doen door direct na gebruik het glas te spoelen met water, nadat je je handen goed hebt gewassen. Dit is een mogelijkheid als je bierglazen in principe al goed schoon zijn. Hebben ze een flinke opfrisbeurt nodig? Gebruik dan soda om een sodabadje voor je glazen te maken, zodat je de glazen grondig ontvet. Spoel het glas daarna goed na en zorg dat het glas geen sodaresten meer bevat. 

In de horeca is er geen tijd voor een dergelijk badje, maar wordt gebruikgemaakt van een spoelbak met bierglasreiniger. Dit vereist stromend water, zodat het water minder snel vervuild raakt. Om de kraan niet constant te hoeven laten lopen is er een systeem ontwikkeld dat altijd de juiste verhouding water en bierglasreiniger regelt en daarmee veel water bespaart. Bekijk de video over dit systeem.

Het systeem is bekend onder de naam AquaFox. Bezoek de website voor meer informatie. Bekijk meer interessante video's over bier.

Cookie instellingen