Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5 tips om Dry January te voltooien | Alcoholvrij bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

5 tips om Dry January te voltooien

3 januari 2024 door Redactie Biernet.nl

Januari is de maand van de goede voornemens. Sommige bierdrinkers nemen deel aan Dry January, waarin er geen alcohol wordt gedronken. Gebruik deze 5 tips om de IkPas campagne succesvol af te ronden!

Beer neonlampen
5 tips om Dry January te voltooien
Vrouw met bier in de hand

Dry January volhouden

Dry January wordt ook in Nederland steeds meer omarmd. Dry January is een initiatief waarbij mensen ervoor kiezen om gedurende de maand januari geen alcohol te drinken. Het doel is om bewuster om te gaan met alcohol en de gezondheid te verbeteren. De uitdaging begon in 2013 als een volksgezondheidscampagne van de Britse non-profitorganisatie Alcohol Change

Tegenwoordig is het voor bierdrinkers iets gemakkelijker geworden om deze challenge vol te houden, want er is ook heel wat te kiezen in het alcoholvrije biersegment. Toch kan een uitdaging als Dry January lastig zijn om te voltooien. Met onderstaande vijf tips denken we dat je een heel eind kunt komen.

1. Vervangende niet-alcoholische drank

La Trappe Nillis 0.0% flesje en glas In het verleden was het als bierdrinker extra lastig om IkPas door te komen, want bier was helemaal verboden terrein. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel alcoholvrije bieren op de markt. Het is misschien niet 'het echte werk', maar het kan je wel helpen om Dry January succesvol door te komen. Er zijn ook veel andere opties zoals bruisend water, frisdrank of 'virgin' cocktails. Sommige mensen vinden dat het vervangen van hun gebruikelijke alcoholische drank door een niet-alcoholische hen helpt om zich aan hun doel te houden.

Lees ook

2. Vermijd verleidingen

Maak het jezelf gemakkelijk door geen bier of andere alcohol meer in huis te hebben. Op die manier kom je niet in de verleiding als er bijvoorbeeld een spannende voetbalwedstrijd op tv is. Als je naar een sociaal evenement gaat, overweeg dan om je eigen niet-alcoholische drankjes mee te nemen. Dit kan je helpen de verleiding om alcohol te drinken te vermijden.

3. Steungroep

IkPas logo Zorg dat je al je vrienden en familie laat weten dat je deelneemt aan Dry January dit jaar en roep hen op om jou te steunen. Je kunt er ook voor kiezen om deze IkPas campagne samen met iemand aan te gaan, waardoor je elkaar kunt steunen en motiveren. Daarnaast kun je je natuurlijk inschrijven op IkPas.nl, zodat je officieel deelneemt!

4. Schrijf je doelen op

Maak een lijstje waarop je je doelen noteert. Zorg dat je dit lijstje dagelijks ziet, zodat je de motivatie houdt om ze te bereiken. Hang het lijstje bijvoorbeeld aan de ijskast, leg het op je nachtkastje of leg het op je bureau. Voorbeelden van doelen die je kunt stellen zijn gezondheidsdoelen (bijvoorbeeld 2kg afvallen), financiële doelen (je bespaart waarschijnlijk flink als je minder drinkt) en persoonlijke ontwikkelingsdoelen (gebruik de tijd die je normaal aan drinken of een kater besteedt aan het ontwikkelen van een nieuwe hobby).

5. Plan leuke activiteiten

In plaats van te focussen op het ontbreken van echt bier kun je je beter focussen op leuke dingen. Als bierdrinker zou je bijvoorbeeld een alcoholvrije bierproeverij kunnen organiseren. Maar ook andere leuke activiteiten inplannen helpen bij het succesvol afronden van Dry January. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg, een dagje wandelen of sporten met een vriend(in) of leer een instrument bespelen. Het is belangrijk dat het echt iets moet zijn waar je naar uitkijkt, zodat Dry January een leuke ervaring wordt!

Lees meer over Dry January of bekijk de lijst met alcoholvrije bieren.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen