Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5 tips tegen een kater | Voorkom een houten kop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

5 tips tegen een kater

18 februari 2018 door Redactie Biernet

Heb jij ook altijd last van een kater na een avondje doorzakken? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om de kater te verminderen.

Kater na het drinken

1 Water drinken voor het slapengaan

Waterglas

Dit is een tip die je moet toepassen vlak na het alcohol drinken en voordat je naar bed gaat. Als je thuis komt drink je paar goede glazen water, dit zorgt dat je minder uitdroogt. Alcohol zorgt namelijk dat je sneller vocht verliest en daardoor kan je uitdrogen. Water zorgt ervoor dat het vochtgehalte in je lichaam weer prima wordt. 

2 Sporten

Als je wakker wordt met een kater, kijk of je de tijd hebt om even 20 of 30 minuten hard te lopen of naar de sportschool te gaan. Je zweet zo alle alcohol uit je lichaam. Vergeet niet daarna goed te douchen!

3 Big Tasty met bacon

Dit is een tip ingestuurd door twee bezoekers van onze website! Zij zijn erachter gekomen dat even bij de McDonalds langsgaan goed kan helpen tegen je kater. In de Big Tasty zitten namelijk heel veel vetten, die pakken de alcohol aan en zorgen ervoor dat je kater sneller voorbij gaat.

4 Cup-a-soup voor het slapengaan

Na een avondje flink zuipen heb je soms zin om nog iets te eten. Maar soms kan je zo ver zijn dat zelfs een broodje ei verkeerd bij je kan vallen. Wat handig is om dan te eten/drinken is een cup-a-soup.

Het kan zelfs zo zijn dat je de dag erna er helemaal geen last meer van hebt door deze tip. Je kan ook zelf een verse soep maken, maar dat duurt lang. De cup-a-soup koelt redelijk snel af en zo kan je gelijk aan je soepje beginnen. Door het zout in de cup-a-soup houdt je lichaam beter vocht vast.

5 Goede seks

Je kan je met een kater zeer down voelen en ongelukkig. Wat kan helpen tegen deze klachten is goede seks. Dit komt door meerdere factoren. Ten eerste zweet je de vuile stoffen van de alcohol uit je lichaam en kan je je daardoor al lekkerder voelen. Veder zorgt het ook dat je humeur verbetert wordt en je je dus op meerdere fronten beter gaat voelen.

Lees ook

Voor nog meer anti kater tips kan je altijd op onze website kijken! Er zijn meer dan 50 anti kater tips om uit te proberen en te testen welke het beste bij jou past.