Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholvrije Jever Fun geproefd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholvrije Jever Fun geproefd

4 september 2019 door Speciaalbiertjesblog

Het alcoholvrije bier Jever Fun is geproefd door Amanda van de Speciaalbiertjesblog. Lees in dit blog haar oordeel over dit Duitse pils met 0,3% alcohol. 

jever fun // speciaalbiertjesblog

Jever Fun

Jever Fun dankt zijn naam aan het stadje waar de Jever bieren al ruim 80 jaar gebrouwen worden. Het stadje Jever ligt dichtbij de Nederlandse grens bij Groningen. De Jever Fun wordt op dezelfde manier gebrouwen als zijn alcoholische broer waarna de alcohol ontnomen wordt. Resultaat is deze alcoholvrije pilsener van 0,3%.

Jever Pilsener

Jever wordt dus gebrouwen in het gelijknamige stadje door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Deze brouwerij bestaat al sinds 1848. Het geheim van de Jever Pilsener is het water wat gebruikt wordt bij het brouwen van dit bier. Het water van de Jever wordt al jaren uit dezelfde bron gewonnen. Dit zachte en zuivere bronwater en een flinke dosis hop geeft de Jever zijn kenmerkende smaak. De originele Jever heb ik nooit geproefd, die zal ik gauw eens proeven na deze alcoholvrije versie.

Lees ook

Zicht & Geur

Jever Fun // jever.de De Jever Fun is veel lichter van kleur dan een ‘gewone’ pilsener zoals bijvoorbeeld die van Hertog Jan. Hij gaat wat meer richting geel in plaats van goud. Op het bier vormt zich een stevige schuimkraag, die fier overeind blijft. De geur van deze alcoholvrije pilsener is zoet, fris en moutig. Ook ruik ik een zoete toon op de achtergrond die mij aan honing doet denken.

Smaak van het bier

Zo! Dat is een flink bittere pilsener zeg. Ik had al gelezen dat de Jever bekend staat om zijn smaak, fris, bitter en hoppig. Nou deze alcoholvrije is dat ook zeker. Als ik hem blind had geproefd had ik niet geraden dat ik een alcoholvrij bier voor mijn neus had. De meeste alcoholvrije bieren herken je namelijk wel. Die hebben een soort moutige zoete weeïgheid. Het bittertje blijft tot in de nasmaak en voert toch echt de boventoon. Ook is het bier redelijk droog.

Je moet van een goed bitter en wat droge pilsener houden, maar als je dat niet erg vindt is dit een erg goed alcoholvrij alternatief. Samen met de Playground van vandeStreek bier is dit mijn alcoholvrije favoriet.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen