Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beerpong: het leukste bierspel ter wereld!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beerpong: het leukste bierspel ter wereld!

3 november 2016 door Redactie Biernet

Beerpong is waarschijnlijk het leukste en bekendste bierspel ter wereld. In deze blog leer je alles over beerpong, van ontstaan tot technieken!

Beerpong

Beerpong is een bierspel dat iedereen kent. Het is spannend, leuk om te doen en het maakt de feestjes altijd wat gezelliger. Beerpong kan je spelen op feestjes, in een studentenhuis, met vrienden thuis en op veel meer plekken. Het is een spelletje voor alle leeftijden boven de 18!

Het spel

Het is een spel dat iedereen kan spelen. Beerpong is niet moeilijk en je hebt er niet heel veel voor nodig. Je hebt twee teams nodig, veel bier, een lange tafel, bekertjes en twee tafeltennisballetjes en je bent helemaal klaar om te spelen.

Het doel van het spel is om de tafeltennisballetjes in de bekers van je tegenstander te gooien. Beide teams hebben 10 bekers, die in een piramide opstelling moeten worden opgesteld. Wie als eerst in elke beker van de tegenstander een balletje heeft gegooid is winnaar van het potje. 

Meer informatie over het bierspel beerpong?

Ontstaan van beerpong

Beerpong is rond 1950-1960 ontstaan. De oorsprong van het spel ligt in de Verenigde Staten, waar het ontstond op de campus van het Darthmouth College uit Hanover in New Hampshire. Voor het oorspronkelijke spel waren naast de vaste attributen ook een net en ping pong batjes nodig. In de jaren tachtig kwam beirut tot stand - de vereenvoudigde versie van het beerpong met batjes. 

Beerpong is voor alle leeftijden

Beirut is eigenlijk het beerpong zoals we het nu kennen. Beirut was de officiële naam voor beerpong zonder ping pong batjes, maar beerpong won aan populariteit en is nu ook de meestgebruikte naam.

Als je mensen zou uitdagen voor een potje Beirut zouden de meeste mensen tegenwoordig geen idee hebben waar je het over hebt, aangezien Beirut nooit meer als benaming voor het bierspel wordt gebruikt. 

Populariteit

Beerpong is het bekendste drankspel ter wereld. In elke Amerikaanse film of serie waarin een feestje te zien is, zie je vroeg of laat een potje beerpong gespeeld worden. Het spel wordt vooral gespeeld door (Amerikaanse) studenten, die het vooral doen voor de gezelligheid en omdat het bierspel gewoon echt heel leuk is!

Inmiddels is het bierspel zo bekend dat er zelfs NK's, EK's en wereldkampioenschappen georganiseerd worden. Er zijn zelfs mensen die het een sport noemen, waar je lang en hard voor moet trainen om er écht goed in te worden. De World Series of Beer Pong wordt volgend jaar in Las Vegas gespeeld, waar de winnaar een bedrag $65.000 mee naar huis kan nemen. Dat zegt wel wat over de populariteit van beerpong, wat eigenlijk gewoon een bierspelletje is!

Lees ook

Technieken

Er zijn verschillende manieren om het balletje in een beker van je tegenstander te krijgen. Een beste manier is er eigenlijk niet want dat verschilt per persoon.

- De bovenhandse worp met een boogje is de meest efficiënte manier, omdat hier vaak geen verdedigende regels tegen zijn.
- De onderhandse worp waar je bal tussen wijsvinger en duim houdt is de makkelijkste manier, maar veel mensen spelen zonder de onderhandse worp om het een beetje moeilijk te houden.
- De stuiterbal is de gevaarlijkste worp. Als je een stuiterbal in een beker van je tegenstander gooit dan moet hij/zij 2 bekers drinken. De tegenstander mag de bal alleen wel wegslaan als je met een stuit gooit.

Er zijn ook mensen die regels voor 'trick shots' hanteren: Als je het balletje op een bijzondere en/of moeilijke manier het balletje in het bekertje krijgt, moet je tegenstander twee biertjes drinken. In het filmpje hieronder zie je er een aantal, die je ook de 'beerpong koning' van het feest zullen maken!

De tafel

Er zijn veel tafels die je kunt gebruiken, maar de meeste zijn toch net wat te lang of te kort. Daardoor wordt het spel te moeilijk of juist te makkelijk, wat toch jammer is. Het leukste is om op een professionele beerpong tafel te spelen, waar de afstanden precies uitgemeten zijn, de officiële afmetingen zijn 240 cm lengte bij 65 x 70 cm breedte. Ook als je wil oefenen voor een NK, EK of WK moet je een professionele beerpong tafel hebben, want die worden daar ook gebruikt.

Wij van Biernet gebruiken bij de vrijdagmiddagborrel deze beerpong tafel van Red Celebration. Volgens ons is dit de beste en fijnste tafel om op te spelen, vanwege de hoogte en de lengte. Een aanrader dus!

beerpong tafel red celebration