Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier en carnaval gaan goed samen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Bier en carnaval gaan goed samen

Bier en carnaval gaan goed samen

26 januari 2016 door Redactie Biernet

Carnaval en bier gaan natuurlijk goed samen. Er wordt wat afgedronken tijdens dit feest. Maar bier en alles wat er bij hoort hoeft niet alleen om te drinken te zijn. In deze blog lees je meer over bier en carnaval.

Carnavalist met bier

Carnaval, ieder jaar opnieuw een super feest. Ook dit jaar kijkt half Nederland weer uit naar de drie dagen van carnaval. In Maastricht was de stemming even weggezakt, daar heeft de gemeente gekozen voor bier in plastic bekertjes. Gelukkig was de stemming er al snel weer, als compensatie krijgen de plastic bekers een grotere inhoud dan de traditionele bierglazen. 

Praalwagen gemaakt van kratjes bier rijdt mee tijdens carnaval

Praalwagen van Bavaria bierkratjesIn het plaatsje De Motel (Brabant) is een vriendengroep aan de slag gegaan met een praalwagen en het eindresultaat mag er wezen, een kasteel gemaakt van bierkratjes. 

Een paar jaar geleden is de vriendengroep opgehouden met het bouwen van een eigen praalwagen. Ze hadden niet meer de tijd en zin om in de winter te bouwen aan een praalwagen.

In 2016 wilden de vriendengroep weer zelf gaan bouwen, maar dan wel iets spectaculairs. Dat is deze wagen met een kasteel gebouwd van Bavaria bierkratten geworden.

 

Carnaval vieren in een bierkostuum

BierkostuumsHet is altijd weer een uitdaging wat voor kostuum je dit jaar weer aan moet doen. Eén ding is zeker, hoe gekker het kostuum, hoe beter het is. Je moet natuurlijk wel een beetje indruk kunnen maken op je mede-carnavalisten. Toch mag er één belangrijk punt niet vergeten worden, het moet wel een kostuum zijn waardoor je nog steeds gemakkelijk bier kunt drinken. Met een origineel bierkostuum heb je het perfecte kostuum voor carnaval 2016. Je kunt natuurlijk ook in een leger uniform gaan en je vrienden bier geven met deze biershooter!

Sla bier in voor carnaval

Tijdens carnaval worden er liters bier ingeslagen en naar achteren gegoten. Gemiddeld drinkt een carnavalist 26 glazen bier. Maar al dat bier kan uiteindelijk flink in de papieren lopen. Houd daarom goed de aanbiedingen pagina in de gaten. Drink je eigen aangeschafte bier van tevoren of tijdens de optocht. Zo bespaar je geld waar je tijdens het carnavalsfeest weer meer bier van kunt halen!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!