Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier uit een glas van ijs wel een goed idee?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Bier uit een glas van ijs wel een goed idee

Bier uit een glas van ijs wel een goed idee?

9 november 2016 door Redactie Biernet

Bier uit een glas van ijs, fantastisch idee zou je denken. Het bier blijft lekker koud en het ziet er zeer uitnodigend uit. Toch zijn er wat nadelen.

Bier uit ijsglas

Volgens Greg Engert van Bluejackets Brewery dient het glas vooral om je dorst te lessen en te verfrissen met een pilsje. Als je als echte bierliefhebber een speciaalbiertje uit een glas van ijs gaat drinken dan krijg je daar zeker spijt van.  

Smaak speciaalbier gaat verloren

Het is niet zo dat het altijd een slecht idee is. Maar een speciaalbiertje uit een glas van ijs is toch wel een afrader. Het bier wordt te koud door het glas, waardoor je de verschillende smaken die het biertje te bieden heeft niet meer terug kunt vinden.

Aan de andere kant is pils wel lekker in een glas van ijs. Als je van een verfrissend en ijskoud pilsje wilt genieten dan is het zeker een aanrader. De reden waarom pils wel lekker is in een ijskoud glas is dat er minder smaak zit in een pilsje, waardoor er ook minder smaak te verliezen is.   

Bierpul van ijsDat is dan ook de reden waarom je in een goede kroeg nooit een speciaalbiertje in een glas van ijs zou krijgen. Als dat wel het geval is, bedank dan vriendelijk en vraag om een normaal glas!

Als je wel van een ijskoud pilsje wilt genieten, koop dan dit bevroren bierglas!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties