Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierspellen voor de feestdagen! | Blog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierspellen voor de feestdagen!

5 december 2019 door Redactie Biernet

Met vrije dagen in het verschiet zetten we aantal leuke bierspellen op een rij. In deze blog vind je leuke bier- en drankspellen die je in gezelschap of alleen kunt doen. 

Bierspellen voor de feestdagen!

Bierspellen voor de feestdagen

Feestdagen en bier zijn natuurlijk een prima combinatie. Er zijn daarnaast ook nog veel spelletjes te bedenken die je kunt spelen om de feestdagen nog wat leuker te maken. Welke bierspellen zijn een echte aanrader wanneer je bier en feestdagen wilt combineren?

Beerpong

Het kan natuurlijk niet ontbreken in een lijst met bierspelletjes. Alles wat je nodig hebt, is een beerpong tafel of een tafel waar je een pingpongtafel van kunt maken, veel lege bekertjes met pingpong ballen en bier. Beerpong

Je plaatst de tien bekers in de vorm van een piramide op tafel. Het doel van het spel is een pingpongbal in één van de bekers van de tegenstander te gooien. Lukt dit, dan moet de beker leeggedronken worden door de tegenstander. Nadeel aan dit spel is dat je flink dorst kunt krijgen wanneer je een tegenstander hebt die al te veel bier heeft gehad. Bekijk de spelregels van Beer Pong.

Captain: als iemand onder tafel gedronken mag worden

Is het tijd voor de volwassenen en zijn de kinderen naar bed? Dan is Captain wellicht een leuk spel voor je. Hierbij gaat het om héél veel bier. Alle deelnemers krijgen een biertje. Wie het eerst zijn glas leeg heeft, is de kapitein. Hij bepaalt vanaf dit punt het tempo van het spel. Wanneer de kapitein een slok neemt van zijn tweede biertje, moeten alle andere mensen hun eerste biertje atten. Alle deelnemers kunnen afhaken wanneer zij willen. Wil je de positie van de Captain overnemen? Dan moet je jouw glas eerder leeg krijgen dan de kapitein. 

Kerstmuts bierspel

Het Kerstmuts drinkspel is supersimpel. Je plaatst een kerstmuts op de hoek van je televisie en steeds als iemand hem draagt neem je een slok. Het is ook mogelijk dat iedereen om de beurt zapt. Draagt iemand op de televisie de kerstmuts voordat jij de afstandsbediening hebt doorgegeven moet je een slok nemen. Vier je een leuk Sinterklaas feestje? Dan kan dit spel natuurlijk ook met een mijter of met de baret van Piet! 

Kerstmuts bierspel

Bier Haus van WMS

Wanneer je niet in een leuk gezelschap bent, maar een avondje alleen thuis bent, dan kun je ook eens kijken in het online casino. Je kunt hier al snel zien welke naam onze oosterburen hebben, WMS heeft besloten de naam van de biergokkast Bier Haus in het Duits te laten.

Dit is een gokkast waarbij je het geluid echt een keer aan moet zetten. De sfeermuziek op de achtergrond draagt namelijk zeker bij aan de spelervaring. Het gaat eigenlijk om een simpele gokautomaat, maar dan met leuke biergerelateerd symbolen.

Lees ook

Er zijn veel standaardsymbolen, maar die zorgen er wel voor dat je gemakkelijk de animaties kunt zien die wel veel opleveren. Zoek je een spectaculaire moderne gokkast tijdens het online gokken, dan is dit geen spel voor je. Wil je gewoon rustig een paar keer spinnen met een pilsje in de hand, dan is Bier Haus van WMS een aanrader.

Oktoberfesten van Nolimit City

Heb je ooit van de softwareontwikkelaar Nolimit City gehoord? Wij niet, totdat we op zoek gingen naar de leukste online gokkasten met bier als hoofdthema. In de Oktoberfesten gokkast gaat het duidelijk om de oktoberfeesten die in Duitsland gepaard gaan met vele liters bier. Hoeveel bier wel de hoofdrol speelt in dit thema, valt het op de wielen erg mee. Je komt een vat tegen, veel standaardsymbolen en één biersymbool. Dit is wel direct hét symbool dat je graag wilt hebben om wat te winnen, dus zoals altijd word je ook hier blij wanneer je bier ziet. 

Zelf een spelletje bedenken

Dobbelen // pixabay Geen zin in online gokken, maar ben je ook niet in het gezelschap van familie of vrienden die een bierspel met jou willen spelen? Dan is het niet tijd om direct bij de pakken neer te gaan zitten.

Je kunt namelijk makkelijk andere drankspelletjes bedenken, die je zelfs alleen met je partner kunt spelen of een kleiner gezelschap. Heb je dobbelstenen of speelkaarten in de buurt liggen? Pak dan alvast pen en papier om je eigen bier- of drankspel te bedenken en direct te testen!