Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: D'n Ossebock

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertje geproefd: D'n Ossebock

25 november 2016 door Speciaalbiertjesblog 

In deze blog beschrijft Amanda van de speciaalbiertjesblog een speciaal biertje van de Muifelbrouwerij. Ze heeft D'n Ossebock geproefd. 

Biertje geproefd D'n Ossebock

Op het bokbierfestival van stichting Pint bokbierfestival won deze d’n ossebock van de Muifelbrouwerij de eerste prijs! Het waren natuurlijk ontzettend trotse winnaars want met hun winst laten ze meer dan 100 gerenommeerde bockbieren achter zich. Daarnaast is de categorie standaard bok waarin zij genomineerd waren de moeilijkste klasse waarin bokbieren van Jopen, Texels en Amstel altijd goed scoren.

Ik was zelf aanwezig op het bokbierfestival maar had toen andere bokbieren geproefd. Thuis was ik natuurlijk erg benieuwd geworden naar deze winnende bok.

Wat zie ik en wat ruik ik?

D’n ossebock heeft een bruine/rode kleur met een mooie dikke schuimkraag. In de geur is het bier fruitig en ruik ik karamel.

Wat proef ik en wat vind ik?

Wat ik vaak erg lekker vind aan bokbieren heeft gelukkig dit bokbier ook. Wat ik bedoel is een mooie volle bok, die niet te waterig is en rond van smaak. Het is een soepele bok die makkelijk weg drinkt, dit komt omdat het bier niet té bitter is.

Lees ook

Ossebock

Het bittertje van koffietonen komt wel meteen naar boven wanneer je een slok neemt, maar hij wordt meteen weer in balans gebracht door het zoete van karamel en rozijnen. De nasmaak van het bier vind ik voornamelijk zoet, die heeft de overhand op het bittertje. Een bier wat mooi in balans is, niet te zoet, niet te bitter! Helemaal goed.