Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd lab no 001 super oatmeal stout

Biertje geproefd: Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout

22 mei 2017 door Speciaalbiertjesblog

In deze blog beschrijft Amanda van de speciaalbiertjesblog een stout bier met haver uit Spanje. Amanda heeft een stout bier van Cerveses la Pirata geproefd.

Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout

Het is de week van het Nederlandse bier en ik zit in het zonnetje dit te typen, maaarrrr… deze beauty kon ik toch niet langer achterhouden! Het is een stout (7,8%) met haver van Cerveses la Pirata uit Spanje. Ik kreeg hem een hele tijd geleden getipt door slijterij Melgers (die een groot bierassortiment heeft!), en na dus een lange tijd in mijn kast te hebben gedaan was het nu tijd om deze te openen.

Kleur en Geur

De Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout is een donkerbruin, bijna zwart bier zonder schuimkraag. In de geur ruik ik licht de geur van koffie en chocolade. Het is niet meteen een heftige geur.

Smaak

Zo! Dit is even een stout zeg.. Het is bijna alsof ik chocolademelk met mokka drink..! Maar dat wel in positieve zin. Het bier heeft een ontzettend dikke stroperige en romige body. Ook hier komen de koffie en chocolade naar voren maar dan sterker dan in de geur. Er is een licht aanwezig bittertje van de koffie maar het bier blijft toch heel zacht en toegankelijk. Op de achtergrond proef ik ook wat vanille. Wat een lekker biertje! Echt een aanrader!

Lab Nº 001 Super Oatmeal Stout

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties