Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Binnenkort drinken we bier met marihuana

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Binnenkort drinken we bier met marihuana

30 maart 2018 door Redactie Biernet

Als je een bierliefhebber bent, zal er iets nieuws op de markt verschijnen dat je misschien zou willen proberen. Het is waar, marihuana-bier zal binnenkort een ding zijn in Canada. Zou jij het graag eens proberen?

Bier met marihuana

Legalisering marihuana in Canada

De federale overheid in Canada heeft besloten dan marihuana wordt gelegaliseerd. Hoewel er onenigheid rond de nieuwe wetgeving bestaat, lijkt het erop dat sommige bedrijven al met de ontwikkeling bezig zijn.

Province Brands

Province Brands heeft onlangs aangekondigd dat ze een technologie patenteren om 'de eerste bieren ter wereld gebrouwen uit de cannabisplant', volgens een recente verklaring.

Het Canadese bedrijf zegt dat het granen zal vervangen door cannabis tijdens het brouwproces om marihuana-bier te maken. Volgens Province Brands wordt marihuana-bier ingesteld als 'alcoholvrij, maar toch bedwelmend, en met een dosis-responscurve die vergelijkbaar is met die van alcohol'.

Lees ook

Het is dus straks mogelijk om marihuana te drinken en op die manier de effecten ervan voelen. Maar dat is niet alles, Province Brands werkt ook aan sterke dranken met marihuana er in verwerkt.

Gezonder dan alcoholisch bier

De bieren en sterke dranken van de Province Brands worden door marihuana aangedreven om de $1,2 biljoen alcoholindustrie uit te dagen door een veiliger en gezonder alternatief aan te bieden. De nieuwe drank zal naar verluidt veiliger en gezonder zijn dan alcoholisch bier.

De in Toronto gevestigde provincie Brands noemt zichzelf een "zeer ontwrichtend premium drankbedrijf" en dat is vrij duidelijk van deze nieuwe onderneming. Er is momenteel geen tijdschema voor het nieuwe bier dat in de schappen valt. Er is ook geen informatie bekend over waar de drank zal worden verkocht.

Bier met Marihuana

Vond je dit artikel interessant? Lees dan hoe je je eigen cannabis bier kan brouwen.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen