Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Blikjes bier drinken en verwerken | Blikjespers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Blikjes bier drinken en ruimte overhouden in de vuilniszak

12 mei 2022 door Redactie Biernet.nl

Een avondje bier drinken met je vrienden is ongeveer het mooiste wat er is. Toch leidt zo'n avondje doorhalen voor de gastheer of gastvrouw tot een hele hoop vuilnis, door alle leeggedronken bierblikjes. Voor dat probleem is een handige gadget beschikbaar die het sjouwen naar de container drastisch verminderd.

Blikjespers om afval te verkleinen
Halve literblik geplet
Blikjespers in actie

Bierblikjes als afval

Je hebt een paar vrienden over de vloer en de blikjes fris en bier vullen in korte tijd je prullenbak. Je hebt die middag de vuilniszak nog vervangen en na een avondje borrelen zit de vuilniszak alweer vol! Dat is balen, want nu kun je opnieuw sjouwen met een afvalzak. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen en wees gerust, de oplossing ligt niet bij minder bier drinken. 

Toename blikverpakkingen

Bier in blik had jaren lang een discutabele naam en er werd eigenlijk alleen maar pils van grote merken en ook onbekende merken op blik afgevuld. Dat was eigenlijk best gek, want bier op blik heeft voordelen ten opzichte van bier op fles.

Bierblikjes met speciaalbier naast elkaar Deze voordelen zijn door verschillende speciaalbierbrouwers omarmd en waar je tien jaar geleden alleen maar speciaalbier op fles kon drinken zijn er nu ook een heleboel 'craft bieren' die juist op blik worden verkocht. Aangezien licht en lucht vijanden voor de smaak van bier zijn kiezen brouwers er voor om hun bieren op blik af te vullen, want blikjes beschermen beter tegen die factoren dan glas.

Naast een avond pils drinken uit blik zijn er tegenwoordig dus ook leuke bierproeverijen te doen met bier uit blik. Vergelijk bijvoorbeeld de abdijbieren Affligem Blond en Leffe Blond of test eens een Schotse Punk IPA en vergelijk die met de Nederlandse IPA Jopen Mooie Nel.

Kortom, de kans is groot dat je na een avondje bier drinken een heleboel lege blikjes hebt die jouw vuilniszak snel vullen. Gelukkig is er een blikjespers op de markt die ervoor zorgt dat je ruimte in je vuilniszak overhoudt.

Handige blikjespers

Een blikjespers is heel makkelijk in gebruik. Je plaatst het blikje in de houder en je duwt de hendel naar beneden. Volg deze stappen om jouw blikafval te verkleinen:

Stappen om blikjes door de blikjespers te halen - Pak het blikje vast en maak er een deuk in. Hierdoor zal het blikje gemakkelijker door de pers worden geplet. 

- Plaats het blikje in de pers

- Beweeg de hendel naar beneden en pers het blikje fijn

Deze blikjespers heeft een sterk frame, zodat je zonder iets te forceren kracht kan zetten. De pers is geschikt voor blikjes én plastic flesjes. Het is een degelijke pers van verbeterde kwaliteit die is gemaakt van hoge kwaliteit metaal.

- Bestel de blikjespers direct, nu in de aanbieding! -

Duurzaam hulpmiddel

Soms is duurzaam gedrag heel gemakkelijk te realiseren. Met de blikjespers bespaar je op een eenvoudige manier  ruimte in de afvalbak. Dus haal de blikjespers in huis, een kleine stap die milieubewust is. 

Naast de blikjespers ontvang je bij bestelling ook een montageset waarmee je het systeem gemakkelijk thuis kan monteren. Zoek dus een plekje in de buurt van de afvalbakken of in de ruimte waar jij meestal van je blikjes bier geniet en start met persen met deze handige blikjespers!

Blikje voor en na het door de blikjespers is gehaald