Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De vier belangrijkste bierfestivals in Barcelona

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De vier belangrijkste bierfestivals in Barcelona

22 maart 2019 door Redactie Biernet

Voor de avontuurlijke bierliefhebbers bestaan er vier belangrijke jaarlijkse bierfestivals in Barcelona. In maart is het Beer Festival Barcelona, in april/mei het Biergarten, in juli de Fira del Poblenou en in oktober het Oktoberfest Barcelona. Het bierseizoen in Barcelona is geopend!

Oktoberfest / Bron: pxhere.com

Beer Festival Barcelona

Het Beer Festival Barcelona (BBF) vond van 15 tot 17 maart 2019 plaats in het evenementencentrum La Farga de L’Hospitalet, in de aan Barcelona grenzende stad Hospitalet de Llobregat. Gedurende drie dagen worden er wel 300 soorten ambachtelijk vervaardigd bier geschonken, een waar paradijs voor bierliefhebbers.

De toegangsprijs is ongeveer 7 euro. Voor deze prijs krijg je een glas, twee fiches en een gids vol met informatie over de aanwezige ambachtelijk vervaardigde biersoorten. De fiches dienen als geld om bier te proeven en kunnen voor 1 euro bijgekocht worden. Het glas dat bij de toegang wordt verschaft dient goed bewaard te worden, want er wordt alleen in dat glas geschonken. Er zijn ook glutenvrije en alcoholvrije biersoorten bij. Uiteraard zijn er ook versnaperingen in de vorm van tapas te krijgen in een van de drie bars.

Biergarten en Poble Espanyol

Biergarten: Festa de la Cervesa De Biergarten (30 april tot 12 mei) is meer dan alleen een bierfeest dankzij de speciale entourage van dit festival. De Biergarten wordt namelijk in het Poble Espanyol (Spaanse Stadje) gehouden, wat een openluchtmuseum is waarin typische gebouwen, huizen en straten van steden over heel Spanje zijn nagebouwd. Normaal gesproken is het toegangskaartje tot dit museum enigszins aan de dure kant (11 euro p.p.), maar tijdens de Biergarten is de toegang gratis!

Zoals de naam al doet vermoeden is de Biergarten een hulde aan bier van Duitse afkomst. Het bier wordt dan ook geschonken in de klassieke 1 liter bierpul. Er zijn velen soorten bier te krijgen, natuurlijk het onmiskenbare Paulaner, maar ook een aantal minder bekende bieren zoals Mahou Negra (een bijna zwart bier) of La Blue (Bier met Vodka) en glutenvrij bier voor mensen met glutenintolerantie. Er zijn ook typische Beierse specialiteiten om te eten.

La Fira del Poblenou: cerveza… ¡y mucho más!

Dit bierfestival is een van de grootste van Spanje en trekt meer dan 30.000 bezoekers. Er worden voornamelijk ambachtelijk vervaardigde biersoorten geschonken, waarvan veel van Catalaanse maak, maar er is meer dan alleen bier, er zijn ook meerdere foodtrucks en live muziek. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals bierproeverijen en zumbalessen. Het is een groots opgezet evenement dat dit jaar van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli plaatsvindt in het Parc del Poblenou (in de open lucht).

Oktoberfest Barcelona / Bron: Wikimedia Commons

Lees ook

Oktoberfest de Barcelona

Begin oktober organiseert Barcelona elk jaar haar eigen Oktoberfest. Een gigantische tent van 5000 vierkante meter vol met tafels wordt opgebouwd in de Fira Barcelona Montjuic en de toegang is gratis. Het is aan te raden om te reserveren want de tafels raken snel vol.

Het is een feestelijke bijeenkomst waarbij het niet alleen om bier gaat, maar waar ook DJ’s aanwezig zijn en activiteiten voor families worden georganiseerd. Het festival staat bekend om het Paulaner bier, dat speciaal voor de gelegenheid wordt gebrouwen en uit München komt. Er zijn ook typische hapjes uit München te proeven zoals gebraden kip met aardappelen, Duitse worstjes, etc.

Dit waren de vier belangrijkste bierfestivals, maar naast bierfestivals worden er in deze bruisende stad jaarlijks ook veel andere festivals georganiseerd. Van muziekfestivals zoals de Primavera Sound, het beroemde Sonar festival, Viña Rock, Weekend Beach Festival, Festival Cruïlla, en sportieve festivals zoals het jaarlijkse ATP tennistoernooi Godó of de Europese Poker Tour (EPT) tot culturele festivals zoals de Feria de Abril in het Forum Park waar traditionele dans en zang wordt opgevoerd of het officiële feest van de stad La Mercè waarop de Catalanen een menselijke toren bouwen door op elkaar te klimmen, de zogenaamde ‘castellers’. 

Barcelona bruist dus niet alleen van het bier, maar heeft voor elk wat wils! Een retourtje met het vliegtuig naar de Catalaanse stad kost rond de 100 euro en er is een uitgebreide keuze aan hotels, hostals, Airbnb's of net iets buiten de stad gelegen campings.