Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Forgeworks Battle Axes is ‘real with steal’

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Forgeworks Battle Axes is ‘real with steal’

25 augustus 2018 door René van den Berk

Joe Procopio creëert met zijn ‘Forgeworks Battle Axes’ voorwerpen die mij elke keer weer verbijsteren. De titel ‘Beer artist’ is zeker op zijn plaats!

Battle Axe opener

Passie en liefde

Op z’n tijd komt er iets verfrissend en opvallend voorbij binnen het ‘overactieve’ bierwereldje. Hetgeen dat jou als beerfanaat ontzettend weet te inspireren. Vol bewondering kijk je dan naar de ‘passie en liefde’ van iemand anders. Een individu die iets rondom bier doet wat niet precies binnen de kaders past.

Beer Artist

Stalen bieropeners Lekker anders, dan anders. Kijk bijvoorbeeld naar hoe beerstagrammer Damn Demn uit onze lage landen toentertijd begonnen is. Joe Procopio creëert met zijn ‘Forgeworks Battle Axes’ voorwerpen die mij elke keer weer verbijsteren. De titel ‘Beer artist’ is zeker op zijn plaats!

‘Wie is Joe?’,vraag jij je af. Nou, Joe Procopio woont in Fort Collins USA. Hij doet iets met staal wat anderen hem niet snel na zullen doen. Misschien de artiesten van wel bekende ‘WhaleSlayer’ misschien.

Alleen Joe geeft hier zijn geheel eigen twist aan. De vraag naar zijn ‘Forgeworks Batte Axe’ bieropeners loopt nu zo goed, dat hij hulp heeft moeten inschakelen van vrienden en familie. Hij kan de aanvragen voor zijn beeldschoon gesmede stalen bieropeners niet meer aan.

Deze gastblogger van Biernet.nl vindt het eens tijd, dat Joe Procopio in het zonnetje wordt gezet. Daarom heb ik de tijd genomen om hem op te zoeken voor een interview. Hieronder lees je zijn verrassende antwoorden.

Interview Joe Procopio

Wat is je favoriete bier?

Weldwerks Smores Achromatische stout.

Wat zijn andere favoriete bieren / brouwers?

Alle gearomatiseerde stouts, KBS en de Soulcraft-brouwerij.

Wat geeft je deze inspiratie?

Als ik mentaal het volgende stuk kan zien, dat ik ga bouwen en het ziet er geweldig uit in mijn gedachten. Het inspireert en daagt mij uit om dat beeld opnieuw met mijn handen en staal te creëren.

Lees ook

Wat heeft je gemotiveerd om staal en bier te combineren?

Wapen en bieropener Ik wilde het altijd al wagen om met mijn handen staalkunst proberen te smeden. Ik bouw veel voorwerpen uit staal. Dit zijn meestal onderdelen die nodig zijn voor projecten. Dit is de eerste keer, dat ik ooit heb geprobeerd iets te doen wat geïnspireerd is op de kunst en noodzaak heeft.

Ik was een auto aan het bouwen voor mezelf (een hot rod). Toen mijn neef David op bezoek kwam en de auto zag. Hij is tot op heden nauw betrokken bij de ambachtelijke bierindustrie. Na het zien van mijn handgemaakte staal fabricage werk. Naast het talent wat ik blijkbaar heb. Stelde hij op een dag voor, dat ik eens moest proberen om ‘custom’ flesopeners uit staal te maken.

Waar wil je over drie jaar zijn met Forgeworks Battle Axes openers?

Ik zou meer consistentie willen met de verkoop. Het zou mij namelijk kunnen helpen om de huidige werknemers een fulltime baan te bieden. Daarnaast zou ik ook graag de Instagram- en Facebook-pagina zien met minstens 10 keer zoveel followers dan het huidige aantal. Verder lijkt het mij fantastisch om een verzameling constructie-video's te maken voor op het youtube-kanaal.

Wat is je ultieme bierwens? Met wie zou je graag een biertje drinken en waarom?

Mijn twee oudere broers Anthony en Fred. Beide broers zijn op jonge leeftijd overleden. Het zou mijn ultieme wens zijn om wat meer tijd met ze door te kunnen brengen. Een biertje overheerlijk biertje drinken en samen te lachen. Familie en vrienden zijn voor mij heel belangrijk.

Heb jij nog andere tips, trucs, feiten of achtergrondinformatie die je mij als gastblogger van Biernet.nl en de lezers wilt vertellen?

Forgeworks Battle Axes Ik ben al 20 jaar metaalbewerker. Ondertussen heb ik al veel motorfietsen, ATV's, auto's en alles daartussen mogen bouwen. Ik heb metaalbewerking / motorbouw / auto- en motorrestauratie geleerd van mijn oudere broer Fred. Hem verloor ik helaas in 2015. Mijn broer en ik waren de beste vrienden gedurende ons hele leven.

Na zijn dood wilde ik persé doorgaan met het verbeteren van mijn vaardigheden. Dingen die hij mij heeft bijgebracht. Het is de beste manier is om zijn geest levend te houden. Ik zou graag willen denken, dat hij ongelooflijk trots zou zijn op hetgeen wat ik tot op heden al heb bereikt. Naast wat ik aan het doen ben en waar ‘Forgeworks Battle Axes’ misschien naartoe mag gaan.

Mocht je nu nieuwsgierig zijn naar al het ‘custom’ staal werk van Joe Procopio van ‘Forgeworks Battle Axes’ openers. Zoek hem eens op via Facebook of Instagram.

Ga gerust een gesprek met hem aan. Joe is een zeer vriendelijke bierfanaat. Die altijd tijd voor je vrij zal maken. Ben je geïnspireerd door deze prachtige openers, maar zoek je toch iets anders? Bekijk dan alle bieropeners

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen