Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ken jij hem, die Damn Demn van Instagram?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ken jij hem, die Damn Demn van Instagram?

13 december 2017 door René van den Berk

Soms kom je op z’n tijd eens een ‘beergeek’ of ‘biefliefhebber’ tegen die opvalt. Iemand die dingen met bier doet die niet standaard zijn. René van den Berk vindt ‘bierfilosoof’ beter op zijn plaats!

Ken jij hem, die Damn Demn van Instagram?

Damnoë van Demn aka Damn Demn

Damn Demn is een bierfilosoof die mij meteen opviel binnen de ‘bier social-media’. Een liefhebber die het gehele nature-nurture-debat (aanleg-opvoeding-debat) lekker om zeep helpt. Die iets doet vanuit zijn gevoel. Wat het wereldje, de omgeving en anderen er ook anders over zullen denken, spreken, zeggen en schrijven.

Klein stuk uitleg over dit debat omtrent eigenschappen van individuen is op zijn plaats, namelijk:

  • Nature: alle eigenschappen van een persoon bepaalt door aanleg, bijvoorbeeld jouw genen.

  • Nurture: alle eigenschappen van een persoon bepaalt door opvoeding, voornamelijk door leefomgeving (familie, vrienden, milieu et cetera).

“Waarom inspireert deze bierliefhebber mij dan?”, vraag jij je af. Damn Demn doet dit op een vrij simplistische manier. Hij neemt de bieren die hij probeert, drinkt, proeft en/of beschrijft en plaatst ze op de sociale media, bijvoorbeeld instagram.

Alleen doet hij het niet zomaar door een foto te maken van het speciaalbier met glas op zijn salontafel, géén printscreen van zijn zoveelste untappd ingecheckte bier etcetera.

Het is een biergeek die helemaal tegen de ongeschreven regels ingaat. Door de heerlijke godendranken terug te plaatsen in de omgeving waar de ingrediënten vandaan komen. Het land en de natuur. Daarom vind ik dat Damn Demn door middel van een interview wel eens in het zonnetje gezet mag worden.

Wat is je favoriete eigen bier?

Ken jij hem, die Damn Demn van Instagram?

(neem aan dat je NLs bier bedoelt?) Eén favoriet bier heb ik eigenlijk niet, mijn smaak gaat eigenlijk mee met de stemming waarin ik op dat moment in verkeer. Ben ik laidback of heb ik een lazy bankhang momentje dan zal ik voor een RIS of barrel-aged bier kiezen. Betreft het een bier waar ik mee begin dan kan het een saison of ipa zijn. In gezelschap drinken ipa's natuurlijk sowieso wel lekker weg.

Ik drink eigenlijk van alles van Sours tot een dikke RIS en  IPA's tot barrel-aged. Mooie Nederlandse brouwerijen zijn er natuurlijk zat, De Moersleutel (de verrassing van vorig jaar) oudgedienden als de Molen, Emelisse en hun White Labels, Tommie Sjeff en zijn wild ales.. the list goes on!

Favoriete bier andere brouwers?

(buitenlandse brouwers neem ik aan?) Spanje heeft een speciaal plekje in mijn hart, Napar lijkt elke stijl aan te kunnen, La Pirata (black block bourbon ba!!!), La Quince, Laugar (en dan vooral hun stouts!!) etc. met een aantal heb ik ook erg leuk contact via mij blog op Instagram)
Estland met Puhaste, Pohjala, Sori en Ollenaut weten ook continue te blijven boeien. Maar natuurlijk ook Amerika met al zijn super dikke stouts en ipa's Ook hier.. the list goes on!

Waardoor word je geïnspireerd?

Damnoë van Demn aka Damn Demn Dat kan van alles zijn, als het bier betreft : Rinse (van Pernis) die continue mooie bieren tevoorschijn weet te toveren, mijn mede Beer Geeks op facebook (een mooiere inspiratiebron kun je je eigenlijk niet bedenken).

Lees ook

Als het foto's voor mijn blog aankomt kan dat van alles zijn, dingen die ik om mij heen zie, van een omgevallen boom tot een mooie lichtval. Het ene moment zie ik niets op een bepaalde plek. Het kan zo zijn dat ik een paar weken later op dezelfde plek kom en het licht anders is, waardoor het ineens een superplek is geworden voor een foto.


En Monika (mijn vrouw) is ook een grote inspiratiebron geweest, voor ik haar kende was wandelen een vervoersmiddel om van A naar B te komen, door haar heb ik het wandelen in de natuur leren waarderen.

Wat heeft je gedreven om natuur en bier te combineren?

Ik was een beetje uitgekeken op het eeuwige bier op de salontafel voor de untappd foto
en dacht laat ik eens een flesje meenemen tijdens een van de wandelingen in de natuur, mijn blog op instagram had ik toen al en ook plaatse ik al mijn bieren in de Beer Geeks groep op Facebook.

Ik kreeg er super leuke reacties op en nu is het zo'n beetje mijn "trade mark" geworden, en ik krijg nog er nog steeds erg leuke reacties op.

Waar wil je over drie jaar staan met je Instagram Beer and Nature account?

Ken jij hem, die Damn Demn van Instagram?

Geen idee waar het heen gaat, een aantal brouwers weten mij al te vinden, en 'the sky lijkt the limit' met 10 tot 15 nieuwe volgers per dag. Ik had het ook niet in de planning eigenlijk dat het zo zou groeien.

Ik begon namelijk ooit omdat ik niet mijn complete tastenotes kwijt kon op untappd en een instagram account had ik al, dus ben ik begonnen mijn tastenotes daar te plaatsen, eerst in het Nederlands later in het Engels omdat steeds meer internationale volgers begon te krijgen.

Wat is je ultieme bierwens, Met wie zou jij een biertje willen doen en waarom?

Dat zijn er teveel om op te noemen, bij de Beer Geeks groep zitten zoveel leuke en lieve mensen waar het altijd leuk mee bier drinken is. Dat gaat eigenlijk op voor de hele bierwereld, hoe vaak raak je niet in gesprek op een festival met een onbekende en dat stopt niet bij de grens of het nu brouwers zijn of mede geeks.

Tja, en bierwens; gezond oud worden om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van al het moois die de bierwereld te bieden heeft.

Nog andere tip, trick, fact of achtergrond info die je aan de lezers kwijt wil?

A shared beer always tastes better!

Let yourself be inspired

Neem de wijze woorden van Damn Demn mee. Onderneem zelf eens iets creatiefs bij het drinken, brouwen, koken, proeven, proberen etcetera. Ga eens lekker tegen de stroom in en je zult versteld staan wat je bereikt.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen