Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hete zomerdag? Maak de Bevroren Biermeloen!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Hete zomerdag maak de bevroren biermeloen

Hete zomerdag? Maak de Bevroren Biermeloen!

26 juli 2014 door Redactie Biernet

Met dit simpele recept voor de Bevroren Biermeloen maak je al je vrienden blij op een warme zomerdag. Lekker voor bij de BBQ!

Bevroren Biermeloen

Het is volop zomer! Warme broeierige dagen die vragen om een koud biertje. En natuurlijk steek je met je vrienden de BBQ aan in de tuin, op het balkon of in het park. Om nog meer te genieten van de warme zomerdagen hebben wij een gouden tip: De Bevroren Biermeloen!

Wat heb je nodig om je eigen Bevroren Biermeloen te maken?

- Een flinke grote watermeloen
- 350 ml van je favoriete bier (liever geen donker bier)
- Een groot mes
- Schaal
- Cocktailprikker
- Vershoudfolie
- Ruimte in je vriezer

Hoe maak je de Bevroren Biermeloen?

Stap 1 Trek een biertje open en neem een paar slokken. Niet teveel, want je moet nog in de weer met een scherp mes.

Stap 2 Pak het mes en hak de watermeloen in blokjes. De schil heb je niet nodig. Niet lekker.

Blokjes bevroren biermeloenStap 3 Doe de watermeloen in de schaal en giet je lievelingsbier erbij. En sla jezelf niet over, na al dat hakwerk heb je ook wel een paar slokken verdiend!

Stap 4 Loop de tuin in en plof lekker neer. De komende twee uur hoef je namelijk he-le-maal niets te doen. Het bier heeft wat tijd nodig om in de meloen te trekken. Dat kan gewoon op kamertemperatuur. Geeft jou wat tijd om lekker van de zon te genieten. En van een koud biertje natuurlijk. Of doe even een lekker dutje. Want dat koken is zwaar werk!

Stap 5 Na twee uur giet je het resterende vocht af (of drink het lekker op) en leg je de blokjes op een groot bord. Prik vervolgens in elk blokje een cocktailprikkertje en zet afgedekt met vershoudfolie in de vriezer. Na een uurtje of twee is de meloen bevroren.

Ondertussen heb jij je BBQ aangestoken, een paar heerlijke lappen vlees verorberd en kun je je vrienden verblijden met een heerlijk koud dessert!

Proost!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties