Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leuven Biermaand | Bierfestivals | Belgische bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Leuven Biermaand

27 januari 2018 door  Redactie Biernet

Op 14 april gaat de Leuven Biermaand van start. In deze maand vinden er verschillende bier activiteiten plaats voor de echte bierliefhebber. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan bierproeftour met een aanbod aan heerlijke Belgische bieren of het grootste bierproeffestival in Europa bezoeken met meer dan 500 bieren!

Leuven biermaand

Leuven Biermaand

In april is het weer zover. Dan mogen we met z’n alle weer genieten van de vierde editie van het jaarlijks terugkerend spektakel; de Leuven Biermaand. Drie weekenden lang kan je in dé bierstad van België genieten van twee festivals, de leukste bierroutes, deelnemen aan de lekkerste proeverijen, de meest indrukwekkende brouwerij bezoeken en uit & de meest speciale biermenu’s kiezen.

Op 14 april luidt het startschot met het Leuven Innovation Beer Festival en op 29 april eindigt de maand met een klapperend Zythos festival. Genoeg reden om in een van de weekenden in april naar de zuiderburen af te reizen dus!

Bier van Alpaide De Leuven Biermaand is voor iedereen. Of je nu een beginner of een doorgewinterde bierdrinker bent, er is hier voor ieder wat wils. Zo worden de beginnelingen aangeraden om de gezelligheid van de Oude Markt op te zoeken, waar vele kraampjes en cafés met heerlijke speciaal bieren te vinden zijn. Avonturiers, fijnproevers en gezelligheidsdrinkers kunnen meedoen aan leuke activiteiten, zoals een City Beer Golf, een brouwerij fietstour of een ‘bier pub crawl’.

Bierliefhebbers met een partner die liever geen glaasje gerstenat drinkt worden aangeraden om een leuk café of restaurant op te zoeken met een speciaal biermenu eacute;n een wijn of cocktailkaart. Wij raden de echte lierliefhebbers vooral aan om tijdens de biermaand ten minste een van de twee bierfestivals mee te pakken en een van de leuke biertours te doen of een speciaal biercafé uit te zoeken.

Het Programma

Lees ook

Op 14 en 15 april barst het feest los met het Leuven Innovation Beer Festival. Ben je fan van grensverleggende speciaal bieren? Dan zit je hier goed. Dit is namelijk hét platform voor ambachtelijke en innovatieve bierbrouwers. Brouwerij Hof ten Dormaal en 18 nationale en internationale brouwers komen te samen in de oude Stella Artois brouwerij en presenteren je de mooiste, lekkerste en meest unieke bieren. Hier kan je meer leren over de productie, de ingrediënten en zelfs de verpakking. Maar je kan hier ook vooral gewoon heerlijk van vernieuwende biertjes met verfijnde smaken genieten.

Bier tappen in Leuven

Tijdens dit weekend, evenals de twee weekenden erna, zijn er ook nog eens genoeg andere bier-gerelateerde activiteiten te beleven in de bierhoofdstad van Vlaanderen. Zo kan je iedere vrijdag deelnemen aan een bierproeftour, waarbij lokale experts je langs de beste Leuvense cafés brengen. Bij ieder café krijg je een ander traditioneel streekbiertje te proeven en krijg je hier meer achtergrond informatie over.

Wil je nog meer leren over de streekbieren en de bierhistorie van Leuven? Kies dan voor de O luvanium rondleiding door de stad, waarbij je langs de belangrijkste punten wordt gebracht en er interessante anekdotes worden verteld. Ook is het mogelijk om een brouwerijfietstocht te doen, waarbij je langs kastelen, abdijen en door bossen naar een verderop gelegen kleine brouwerij fietst en een rondleiding door het gebouw krijgt. Daarnaast organiseren tal van individuele restaurants, cafés en brouwerijen ook nog speciale biermenu’s, proeverijen en andere evenementen tijdens deze weekenden.

Op 27 en 28 april staat het jaarlijkse Zythos Bier Festival op het programma en sluit hiermee deze prachtmaand af. Dit is het grootste bierproeffestival in Europa, waar gevestigde en nieuwe bieren worden gepresenteerd. Tijdens deze dagen kan je in de Brabanthal genieten van honderden stands met Belgische bierbrouwerijen en -firma’s en meer dan 500 exclusieve bieren. Bij iedere stand kan je in de ruil voor tokens 10cl biertjes proberen en met de bierbrouwers zelf spreken over de processen, producten en meer. Dit festival kan je tijdens de Leuven Biermaand natuurlijk niet te missen. Trek hier wel een hele dag of zelfs twee dagen voor uit, want het zijn nogal wat bieren om te proberen!

Zythos bierfestival in Leuven

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen