Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prijzen van een biertje aan de kust

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prijzen van een biertje aan de kust

30 juni 2017 door Redactie Biernet

Een heerlijk biertje op het strand. Wie wordt daar nou niet blij van? Een glas bier aan de kust is echter relatief duur. We hebben de prijzen van een biertje voor Nederlandse en buitenlandse kustplaatsen op een rijtje gezet.

Bier aan het Strand

Bier op het strand

Een fris biertje tijdens een heerlijke stranddag, je portemonnee moet er soms aan geloven. Gelukkig voor ons komt de Strand Prijsindex van TravelBird van pas. In deze index werden Nederlandse, maar ook buitenlandse bierprijzen van verschillende strandbestemmingen zorgvuldig gerangschikt.

Biertje aan de Nederlandse kust

Bierprijzen Nederlandse strandbestemmingen

Van de zestien populairste stranden in Nederland vind je het goedkoopste biertje in Vlieland en dit tegen een prijs van €2,50. Het duurste biertje aan de Nederlandse kust heeft een gemiddeld prijskaartje van €3,62, deze prijs betaal je aan de kust van Domburg, Bergen aan Zee en Bloemendaal (zie tabel).

Bierprijzen op Nederlandse stranden

De totale prijs staat voor de som van alle variabelen die zijn meegenomen in de Strand Prijsindex, zoals zonnebrand, water, lunch etc.

Berekening gemiddelde bierprijs

Hoe werden deze kosten voor een biertje precies berekend? Het reisagentschap baseerde zich op de gemiddelde verkoopprijs te nemen van het grootste lokale biermerk samen met de lokale verkoopprijs van Heineken, Budweiser, Becks, Guinness en Foster's, waar verkrijgbaar. Indien een specifiek bierformaat lokaal niet beschikbaar is, zijn berekeningen uitgevoerd om de prijs voor eenzelfde formaat (33cl) te bepalen.

Biertjes in het buitenland

Bier aan het strand in Vietnam Zon, zee en strand en genieten van heerlijke biertjes? Leg je badlaken op een van de stranden van Egypte, Griekenland, Portugal of Mexico, want hier vind je volgens de ranking ‘s werelds goedkoopste biertjes terug aan de kust.

Lees ook

Voor de meest portemonnee-vriendelijke bieren moet je op het Soma Bay-strand in Egypte zijn, de prijs voor wat biergenot is hier slechts €0,59. Wie had gedacht dat dit nog bestond?

Als je goedkoop bier wilt drinken kun je Scandinavië beter mijden. Ook in Frans-Polynesië en Nieuw-Caledonië betaal je je scheel voor een goudgele rakker!

Top 5 goedkoopste bierlocaties aan het strand

Locaties aan het strand met de goedkoopste bieren

Top 5 duurste plekken voor bier aan het strand

Duurste strandlocaties wat bier betreft

We hopen dat we je een beetje inspiratie hebben gegeven voor een biertje op stranden bij jou in de buurt. Ook kun je jouw volgende vakantie afstemmen op de best geprijsde bieroorden. Proost!

Biertje aan het strand

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen