Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier bij onze oosterburen | Duitsland | bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbier bij onze oosterburen

1 juni 2018 door Redactie Biernet

Duitsers staan bekend als pilsdrinkers en bij voetbalkampioenschappen zien we grote pullen Duits Weizenbier over het veld gaan. Maar ook in Duitsland is de 'craft beer' cultuur aan het groeien, met Kraftbier0711 blijf je van alle ontwikkelingen op de hoogte...

Kraftbier0711 bierblog

Duitse biercultuur

Kraftbier0711.de Een grote literpul pils of een hoog halve literglas met Duits Weizenbier kennen we allemaal als we aan Duitsland denken. Het grootste bierfeest ter wereld vindt er plaats en ook daar wordt grotendeels pils of weizen gedronken. Maar op het moment is ook de 'craft beer' cultuur in Duitsland aan het groeien.

Ben je benieuwd wat onze oosterburen bezighoudt als het om speciaalbier gaat? Volg dan het blog Kraftbier0711.de en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het Duitse bierlandschap.

Kraftbier0711 is opgericht in september 2017 door zes vaders die verbonden zijn door hun kinderen en door hun liefde voor speciaalbier. Met het bierblog willen de mannen hun passie voor 'craft beer' delen met de rest van de wereld. 

Kraftbier0711

Bierwandeling in Duitsland Voor de zes mannen betekent ambachtelijk speciaalbier: passie, vriendschap, eerlijkheid, is het een verbindende factor en geeft het een beetje vrijheid terug. Terwijl we leven in een wereld die steeds meer dreigt om meer kunstmatig te worden en waarin authenticiteit of eerlijkheid termen lijken uit een marketingcatalogus, proberen de mannen in elk geval te leven naar datgene wat écht is voor hen, namelijk Craft Beer.

Lees ook

Op het blog worden verhalen over bier verteld, over brouwers en mensen die houden van hun vakmanschap en eerlijkheid waarderen net als Kraftbier0711. Te beginnen bij de kleinere brouwerijen die ze net zo waarderen als de grotere brouwerijen die al meer bekendheid hebben verschaft. Kraftbier0711 probeert je een deel van de passie te tonen die ze voelen om je een betere en veel smakelijkere manier te laten zien.

Ook de Kraftbier0711 Instagram zou je heel wat inspiratie kunnen bieden. We zien er bieren voorbij komen van Stone Brewing, het Amsterdamse Lowlander, bier van de Insel Brauerei, maar ook veel bieren die compleet nieuw voor ons zijn. De foto's zijn mooi genomen en er wordt een korte beschrijving bij alle bieren gegeven.

Kratbier0711 Instagram

Bier citytrip tip

Mocht je een keer naar Duitsland willen gaan om echt Duits Kraftbier te proeven, dan raden de mannen van Kraftbier0711 Hamburg aan als bestemming. Ze doen een aantal voorstellen die zeker de moeite waard zijn als je van speciaalbier houdt.

Met zes bars, drie brouwerijen en twee slijterijen geeft Kratbier0711 je genoeg plekken om te bezoeken in de havenstad. Hamburg lijkt daarmee een perfecte plek om verschillende soorten Craft Bier te ontdekken en natuurlijk te proeven! Een mooie kans om die beroemde Duitse biercultuur anno 2018 te ervaren!

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen