Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Welke zorgverzekering past het best bij een bierdrinker?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Welke zorgverzekering past het best bij een bierdrinker?

29 december 2015 door Redactie Biernet

We hebben nog een paar dagen om te wisselen van zorgverzekering.  Maar welke zorgverzekering is nou eigenlijk de beste voor een bierdrinker? Voor verschillende bierdrinkers zijn er verschillende gezondheidsrisico's. Lees ze hier zodat jij de beste keuze maakt voor je zorgverzekering in 2016.

Arts met bier

Dat bier drinken best gezond is, is geen nieuws meer. Verschillende onderzoeken tonen aan dat gematigd bier drinken gezond is.

Een bierdrinker zal dus weinig ziek zijn, maar toch heeft ook een bierdrinker een zorgverzekering nodig. Waar moet je eigenlijk op letten? Wij zetten het per type bierdrinker op een rijtje.

De besparende bierdrinker

Een prijsbewuste bierdrinker komt geregeld op de aanbiedingen pagina. Hij vindt eenvoudig zijn favoriete bier voor een schappelijk prijsje. De besparende bierdrinker combineert dus goedkoop met gemak. Hij heeft een voordelige verzekering nodig waarbij hij eenvoudig claims kan indienen.

Aangezien deze bierliefhebber meestal thuis is en bier drinkt (dus weinig ziek is) kan hij zijn eigen risico gerust op maximaal zetten. Hierdoor bespaart hij gemakkelijk €20,- per maand op zijn premie en kan hij weer 2 kratjes in de aanbieding kopen!

De buiten-de-deur bierdrinker

Van de fiets gevallen

Dit type gaat er op uit om te genieten van het goudgele (of ander kleurige) gerstenat in de horeca. Deze bierliefhebber heeft een ruimer budget om de biertjes buiten de deur te kunnen veroorloven. Dit is maar goed ook, hij moet namelijk meer geld voor zijn zorgverzekering achter de hand houden.

Dit type bierdrinker begeeft zich in het verkeer na een avondje bier drinken. Een ongelukje is snel gebeurd. Het is dan ook verstandig om verzekerd te zijn voor opname op de Eerste Hulp, gebroken botten of schade aan het gebit na een val.

De verslaafde bierdrinker

Tray halve liter blikken

Deze bierdrinker maakt het allemaal niet zoveel uit. Zolang hij maar geld heeft om een tray met halve liter blikken bier te kopen is hij tevreden.

Deze bierdrinker is gezond als hij genoeg bier tot zich neemt, dus een zorgverzekering is eigenlijk overbodig. Advies voor deze bierdrinker is dus om het eigen risico maximaal te zetten en maar te hopen dat hem niets overkomt, wat bier niet kan genezen.

Lees ook

De studerende bierdrinker

Beer goggles cartoon

De student heeft het niet zo breed en drinkt wel geregeld bier. Een studerende bierdrinker kan bij sommige aanbieders studentenkorting krijgen.

Studenten gaan veel op stap en hebben vermoedelijk vele wisselende seksuele contacten. Bier drinken kan leiden tot de zogenaamde beer-goggles waardoor je praktisch 'iedereen doet'. Het is verstandig voor de studerende bierdrinker om een verzekering te kiezen waarbij je geregeld een SOA-test kunt laten uitvoeren. 

Kies nu je zorgverzekering

We hopen dat we iedere bierdrinker een aantal handvaten hebben kunnen geven om een weloverwogen keuze te maken. Ga hier mee aan de slag en kies jouw zorgverzekering