Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wuldor van Walhalla geproefd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wuldor van Walhalla geproefd

18 augustus 2017 door Speciaalbiertjesblog

Wuldor is Britse barley wine van brouwerij Walhalla uit Amsterdam. Amanda van de speciaalbiertjesblog heeft dit biertje geproefd en beschrijft in deze blog hoe ze het bier heeft ervaren. 

Wuldor van Walhalla geproefd

Brouwerij Walhalla

Walhalla is een kleine brouwerij uit Amsterdam. De brouwer brouwt zoals hij zelf zegt de lievelingsbieren van de goden, krachtig, spannend en dorstlessend. Brouwer Aart van Bergen begon thuis met brouwen maar het huis was al snel te klein. Hij moest het groter aanpakken, en met succes! Zijn eerste bier, uit 2016, Osiris won al een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge.

Wuldor

Zicht

Wuldor heeft een mooie koperachtige bruine kleur met een gebroken witte schuimkraag. De schuimkraag is dun maar blijft wel redelijk overeind tijdens het drinken. In het bier dwarrelen kleine vlokken, komt denk ik omdat ik de gist heb mee geschonken.

Geur

Het bier heeft in eerste instantie een beetje een stalgeur met daarbij de geur van hooi. Daarna volgen de zoete aroma’s van karamel en toffee.

Lees ook

Smaak

Het bier is vol van smaak, hij is licht romig en rond. Qua karakter overheerst vooral het zoete. De smaken van karamel, rozijnen, en toffee zijn duidelijk aanwezig. In de nasmaak trekt de aanwezige bitterheid en de hoeveelheid koolzuur alles weer een beetje recht.

Wuldor is een bier om langzaam van te genieten. Hij verwarmt je keel en drinkt soepel weg. Niet te snel van genieten dus! 

Wuldor bier