Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Walhalla

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Walhalla

Brouwerij Walhalla is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Vier glazen Walhalla craft bier op de bar
Walhalla Shakti Double IPA
Walhalla Brewery en taproom

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Walhalla

Brouwerij Walhalla heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Walhalla!
 • Walhalla Heimdall - Bock - 8,5%

  Walhalla Heimdall heeft een volle smaak. Tonen van chocolade, toffee, karamel en gedroogd fruit zijn makkelijk terug te vinden. Deze herfstbok heeft een hele hoppige, maar toch zeer comfortabele smaak. Dit biertje van Walhalla heeft om het af te maken een roosterige en bittere afdronk.

 • OSIRIS Farmhouse Ale - Saison - 7%

  Osiris Farmhouse Ale heeft een fruitig aroma met een droge smaak. Het bier heeft een vol mongevoel en een lichte karamel zoetheid. De afdronk van het bier is medium bitter.

 • Minerva Spelt Witbier - Wit - 4,4%

  Minerva Spelt Witbier heeft een fruitige smaak. Dit komt door het toegevoegde citroensap en de sinaasappelschillen.

 • Walhalla Juno - Blond - 4,5%

  Juno is een Session Blond Bier van Walhalla uit Amsterdam. Het bier is gebrouwen met de hopsoorten Hallertau Blanc en Heull Melon, waardoor het bier een subtiel fruitig aroma heeft.

 • Walhalla Ares - Amber - 6%

  Walhalla Ares heeft geuren die je snel herkend. Zoals: Citrus, rood fruit en karamel. Het is een lekkere Amber Ale die een evenwichtige smaak heeft met zoetheid en bitterheid. 

 • LOKI Golden IPA - India Pale Ale - 5,5%

  LOKI is een goudgele IPA die fijn wegdrinkt dankzij de lichte mouten en subtiele bitterheid. De brouwer heeft het Mosaic dryhop gegeven en dat geeft een fris en verleidelijk aroma van grapefruit en lychee.

 • Walhalla Baldur - Amber - 5,5%

  De combinatie van speciaalmouten (Munich, Melanoidin en Crystal mout) en Centennial hop geeft aroma's van citrusfruit, snoepjes en bloemen. De smaak van dit speciaalbier is hoppig, met karamel en een ronde bittere nasmaak.

 • Walhalla Wuldor - Gerstewijn - 9,8%

  Het bier is vol van smaak, hij is licht romig en rond. Qua karakter overheerst vooral het zoete. De smaken van karamel, rozijnen, en toffee zijn duidelijk aanwezig. In de nasmaak trekt de aanwezige bitterheid en de hoeveelheid koolzuur alles weer een beetje recht.

Niet meer gebrouwen door Brouwerij Walhalla

Er is bij ons 1 bier bekend van Brouwerij Walhalla die nu niet meer wordt gebrouwen.

Achtergrond informatie

Oprichter en brouwer, Aart van Bergen, was eerder werkzaam bij brouwerij De Vriendschap en als saxofonist bij verschillende jazz ensembles.
Eind 2015 besloot de voormalig jazz muzikant zijn vleugels uit te slaan en zijn eigen brouwerij te beginnen, Walhalla Craft Beer.

De naam van de brouwerij haalde de brouwer uit fantasy films en bordspellen. "Mythologie heeft me altijd gefascineerd en past goed bij het magische proces van bierbrouwen" aldus Aart van Bergen.

Lees ook

De verschillende bieren die de brouwerij heeft gebrouwen zijn vernoemd naar goden. De bieren worden niet vernoemd naar de naam van de god, maar naar het verhaal dat schuilt achter de god. Zo heeft Walhalla Craft Beer een bier met de naam: Farmhouse Ale. Dit bier is vernoemd naar Osiris, de Egyptische god van de landbouw. 

Biermerken

OSIRIS Farmhouse Ale - Ale met 7% alcohol
SHAKTI Double IPA - India Pale Ale met 8,8% alcohol

Verhuizing

De brouwerij heeft, mede door een gelukte crowdfundingscampagne in 2017, de Havikslaan 24 verlaten. De brouwerij is vanaf dat moment gevestigd aan de Spijkerkade 10 in Amsterdam. Op de nieuwe locatie is een brouwerij en proeflokaal gerealiseerd.

Brouwerij Walhalla in het nieuws

Cookie instellingen