Blind Mexicanen

Blind Mexicanen is de opvolger van het bekende Mexxen.

Soort drankspel:Dobbelspel
Minimaal aantal personen:2
Maximaal aantal personen:Geen maximum
Moeilijkheidsgraad:Gemiddeld
Niveau:Gemiddelde drinkers
Tijdsduur:30-60 minuten
Toegevoegd op:18-12-2008
Toegevoegd door:Marinus

Benodigdheden

Tijdens dit spel heb je twee dobbelstenen nodig en een dobbelbeker.

Spelregels van Blind Mexicanen

De uitslag wordt bepaald door het hoogste aantal stenen (bv: 4 en 1 is 41 punten, dubbele stenen zoals 2x5 telt in honderdtallen: 500 dus) Degene die aan het eind van de ronde het laagst heeft gescoord moet drinken.

Verder: de eerste persoon die gooit mag kiezen om 1, 2 of 3 keer te gooien, de overige spelers hebben recht op even zoveel beurten. De "mexx" is het laagste aantal punten in het spel, namelijk 21, maar telt als het hoogst (dus telt hoger dan 600). Bij een gegooide mex wordt de hoeveelheid te drinken drank verdubbeld.

Bij Blind Mexicanen wordt er een ondoorzichtige beker over de dobbelstenen geplaatst bij elke werpbeurt. De gooiende speler kan dan afwijken van het aantal punten dat hij daadwerkelijk heeft gegooid. De eerstvolgende speler moet dit vervolgens geloven of niet en dit aangeven voordat de beker omhoog wordt getild.

Wordt dit door de volgende speler geloofd, dan moet deze speler over het genoemde aantal heen gooien (in de aantal toegestane werpbeurten van die ronde). Maar de volgende werpbeurt moet meer punten zijn dan dat de eerste keer is gezegd. Je moet er dus overheen gooien. Gooi je dit niet, dan moet je liegen en hopen dat de volgende speler je gelooft.

Wordt dit door de volgende speler niet geloofd, dan moeten de dobbelstenen aan iedereen getoond worden. Klopt dit aantal precies of is het huidige aantal meer dan is gezegd, dan moet de niet-gelovende-persoon atten. Klopt dit ook niet, zoals is voorspeld, dan moet de ‘leugenaar’ atten.

Maak het extra leuk door de beker blindelings door te passen, en het genoemde aantal te verhogen. Hierbij ga je er dus vanuit dat je speler voor jou gelooft en dat er meer onder de beker ligt aan aantal punten, dan dat er door jouw voorganger gezegd is... je stelt de volgende speler hierdoor nog meer op de proef!

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

rondol op 01-12-2009 om 22:13:08

Ik ken ook een versie, voor in het cafe. Je hebt per speler, een extra dobbelsteen nodig. Deze gebruik je om te draaien. Je begint op 6. De speler die het laagst gooit, draait de dobbelsteen,naar 5. Bij mexicaan, wordt er 2 keer gedraaid (van 6 naar 4). Degene die het eerst op 1 staat, doet een rondje in, voor de rest van de deelnemers. Er is ook een versie, zonder bluffen. Open gooien, zodat een ander ook kan zien, wat er gegooit is. Tevens kan men ervoor kiezen, om bij weinig deelnemers, van 6 naar 1 en terug naar 6 te draaien, om het spel langer te laten duren, of gezelliger/spannender te maken.

Laatste reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!