Dopje Dopje De Uitbreiding

Het is de bedoeling om de omgekeerde bierdopjes van elkaars bierflesje af te gooien.

Soort drankspel:Behendigheid
Minimaal aantal personen:2
Maximaal aantal personen:8
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Niveau:Gemiddelde drinkers
Tijdsduur:Onbekend
Toegevoegd op:10-03-2008
Toegevoegd door:Freek

Benodigdheden

Tijdens dit spel heb je bierdopjes, bierglazen en voldoende drank nodig.

Spelregels van Dopje Dopje De Uitbreiding

Het spel heeft dezelfde basisopstelling als Dopje Dopje. Je speelt in teams (bij een oneven aantal personen gooit één persoon tweemaal).

De spelers gaan tegenover elkaar aan tafel zitten. Alle spelers hebben een leeg bierflesje voor zich en bovenop het lege flesje ligt een omgekeerd bierdopje. Daarachter staat een vol bierglas. De bedoeling is om de dopjes van het andere team van de flessen af te mikken.

Eerst gooit Team A, daarna mag Team B. Als het ene team meer dopjes eraf heeft gegooid dan het andere, moet het verliezende team een flinke slok bier uit het bierglas nemen. Bij een gelijke stand wordt er opnieuw gegooid, maar nu om twee slokken. Zo kan het aantal slokken waar om gegooid wordt oplopen.

Ketst er een gegooid bierdopje in het glas, dan moet er een atje getrokken worden. Bovendien komen alle biertjes die tijdens het spel opgaan in het midden van de tafel te staan (met de dopjes erop). Gooit iemand per ongeluk hier een dopje af, dan moet er wederom een atje getrokken worden (of gewoon een slok natuurlijk).

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Laatste reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Bier shop