Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kaartjes rapen | Drankspel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kaartjes rapen

Kaartjes rapen is een leuk drankspel wat je met maximaal 13 man kunt spelen. Met dit bierspel kan je goed dronken worden.

Bier Kaartspel
 • Categorie:

  Kaartspel

 • Min. deelnemers:

  2

 • Max. deelnemers:

  12

 • Moeilijkheidsgraad:

  Makkelijk

 • Niveau:

  Gemiddelde drinkers

 • Tijdsduur:

  Onbekend

 • Toegevoegd door:

  Sven Janssen

Reviews


Review schrijven
Thimo (Gast) 23-10-2019
Leuk spel
8.5
Moeilijkheid
Dronkenschap
Grappig
Speel-plezier

Niet leuk als je moet rijden hahah

  10
  2

  Spelregels van Kaartjes rapen

  Aan het begin van elke ronde worden de 13 kaarten goed geschud. Daarna wordt één van de 13 kaarten uit de stapel gehaald en apart gelegd, dit noemen we de drinkkaart.

  Vervolgens worden de overige 12 kaarten in het midden op de tafel gelegd. Elke speler pakt één van die kaarten. Elke spelers kan, zonder dat de anderen het zien, even zelf naar zijn kaart kijken (dit is heel belangrijk als je met een joker speelt, dit wordt onderaan verder uitgelegd).

  Elke speler laat nu apart zijn kaart zien. Degene die de laagste kaart heeft gepakt, moet een aantal slokken drinken.

  Dit wordt bepaald door de drinkkaart die aan het begin van elke ronde is gepakt. Is het een 5, dan moet je 5 slokken drinken. Is het een 9, dan moet je 9 slokken drinken. Voor de boer, vrouw en heer kun je eigen aantallen verzinnen, bijvoorbeeld allemaal 10 slokken.

  Echter is de drinkkaart een aas, dan mag degene met de laagste kaart 10 (of een ander eigen verzonnen aantal) slokken uitdelen.

  Je kunt zelf bepalen wanneer je het spel wilt beëindigen. Wanneer wij het spel spelen, houden we bij welke kaarten de drinkkaart is geweest. Als alle kaarten het zijn geweest, eindigt het spel.

  Bij toevoeging van een joker

  Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat iedereen even naar zijn/haar kaart kijkt voordat de kaarten worden omgedraaid, vooral wanneer je met een joker speelt. Als een speler een joker heeft gepakt, mag hij dit bekend maken en vervolgens 2 kaarten van spelers omruilen.

  Daarbij heeft degene die de joker heeft gepakt nooit de laagste kaart en hoeft dus ook nooit te drinken (tenzij je wordt aangewezen om te drinken door de aas). 

  Reactie plaatsen

  Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

  Zie meer reacties

  Zie minder reacties

  Bier, bier en nog eens bier!