Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kamelenrace

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kamelenrace

Bij de Kamelenrace spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Drink genoeg om dehydratatie te voorkomen, zet tactisch in, combineer kracht met snelheid en zorg dat je als eerste over de eindstreep komt!

 • Categorie:

  Kaartspel

 • Min. deelnemers:

  2

 • Max. deelnemers:

  Geen maximum

 • Moeilijkheidsgraad:

  Makkelijk

 • Niveau:

  Gemiddelde drinkers

 • Tijdsduur:

  Onbeperkt!

 • Toegevoegd door:

  robinschellings

Reviews

Nog geen reviews voor Kamelenrace.
Wat vind jij van dit drankspel?

Benodigdheden


Spelregels van Kamelenrace

Elke speler kiest een aas waarvan hij denkt dat die gaat winnen en zet hier een aantal slokken op in (bepaal samen het minimum en maximum aantal slokken).

Daarna worden om de beurt kaarten gedraaid van de overgebleven stapel. Wordt er een schoppen, ruiten, klaveren, of harten gedraaid dan gaat de betreffende aas een plekje naar voren. Degene die het eerst naar voren galoppeert, mag slokken uitdelen aan één van zijn medespelers. Voor de eerste kaart in de cirkel één slok, bij de tweede kaart twee slokken, etc. Gedurende de Kamelenrace wordt het spel hierdoor natuurlijk zwaarder omdat het totaal weg te geven slokken oploopt tot tien!

Op het moment dat elke aas een stapje vooruit is gegaan, wordt deze omgekeerde kaart in de cirkel omgedraaid. Is deze kaart bijvoorbeeld een schoppen dan moet de schoppenaas een plekje terug en drinkt hij de helft van zijn ingezette slokken. Rond het aantal slokken altijd af naar boven!

Kom je als eerste aas bij de joker op de finish dan mag je jouw ingezette aantal slokken verdubbelen en deze weg geven aan alle medespelers.

Veel speelplezier!