Kamelenrace

Bij de Kamelenrace spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Drink genoeg om dehydratatie te voorkomen, zet tactisch in, combineer kracht met snelheid en zorg dat je als eerste over de eindstreep komt!

Soort drankspel:Kaartspel
Minimaal aantal personen:2
Maximaal aantal personen:Geen maximum
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Niveau:Gemiddelde drinkers
Tijdsduur:Onbeperkt!
Toegevoegd op:17-07-2012
Toegevoegd door:robinschellings

Benodigdheden

Voor deze spannende race heb  je een kaartspel en voldoende drank nodig!

Voorbereiding

Er worden elf kaarten in een cirkel gelegd. Tien van deze speelkaarten liggen gesloten en de joker is omgedraaid naar boven. De joker is zowel de start als de finish voor de "kamelen". De vier azen starten naast elkaar bij de joker en fungeren als kamelen.

Spelregels van Kamelenrace

Elke speler kiest een aas waarvan hij denkt dat die gaat winnen en zet hier een aantal slokken op in (bepaal samen het minimum en maximum aantal slokken).

Daarna worden om de beurt kaarten gedraaid van de overgebleven stapel. Wordt er een schoppen, ruiten, klaveren, of harten gedraaid dan gaat de betreffende aas een plekje naar voren. Degene die het eerst naar voren galoppeert, mag slokken uitdelen aan één van zijn medespelers. Voor de eerste kaart in de cirkel één slok, bij de tweede kaart twee slokken, etc. Gedurende de Kamelenrace wordt het spel hierdoor natuurlijk zwaarder omdat het totaal weg te geven slokken oploopt tot tien!

Op het moment dat elke aas een stapje vooruit is gegaan, wordt deze omgekeerde kaart in de cirkel omgedraaid. Is deze kaart bijvoorbeeld een schoppen dan moet de schoppenaas een plekje terug en drinkt hij de helft van zijn ingezette slokken. Rond het aantal slokken altijd af naar boven!

Kom je als eerste aas bij de joker op de finish dan mag je jouw ingezette aantal slokken verdubbelen en deze weg geven aan alle medespelers.

Veel speelplezier!

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

peter streter (gast) op 31-10-2014 om 21:57:27

Job dikke knor

jalalajob op 14-06-2013 om 18:46:32

'Gedurende de Kamelenrace wordt het spel hierdoor natuurlijk zwaarder omdat het totaal weg te geven slokken oploopt tot tien!', dit snap ik niet?

Laatste reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!