Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mijnenveld | Drankspel met kaarten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mijnenveld

Dit spel kan je met één speler en een dealer spelen, of met meerdere spelers en een dealer. Het is de bedoeling dat de speler door het 'mijnenveld' van kaarten heen komt.

Kaarten
 • Categorie:

  Kaartspel

 • Min. deelnemers:

  1

 • Max. deelnemers:

  Geen maximum

 • Moeilijkheidsgraad:

  Makkelijk

 • Niveau:

  Gemiddelde drinkers

 • Tijdsduur:

  Zeer variërend van kort tot ongelimiteerd

 • Toegevoegd door:

  Sven Janssen

Reviews

Nog geen reviews voor Mijnenveld. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Benodigdheden

Tijdens dit spel heb je een stok kaarten (met of zonder jokers) en voldoende bier nodig.


Spelregels van Mijnenveld

Formatie

Een speler

Om Mijnenveld te starten legt de dealer de kaarten in een 1-2-3-4-3-2-1 formatie.De speler moet drinken wanneer de kaart een boer, vrouw, heer of aas (en jokers) is. Wanneer dit het geval is, neemt de speler een slok en begint weer vooraan. Deze speler moet helemaal naar de andere kant komen zonder een boer, vrouw, heer of aas (en joker) is tegengekomen.


Wanneer het spel begint en de eerste kaart is bijvoorbeeld een 7, dan mag de speler 'links' of 'rechts' zeggen om zo een van de volgende twee kaarten te kiezen. Wanneer deze kaart geen boer, vrouw etc. is, mag de speler vanuit deze kaart weer 'links' of 'rechts' zeggen.

Het kan dus zijn dat je een kaart van de derde rij niet kan kiezen omdat je dat pad niet hebt gekozen. Als de speler bijvoorbeeld bij de vierde rij afgaat, dan moet de dealer alle kaarten waar de speler overheen is 'gelopen', inclusief de kaart waardoor de speler afging, vervangen door nieuwe kaarten.

De vervangen kaarten worden apart gelegd. Als de kaarten waarmee de dealer de andere kaarten vervangt op zijn, wordt het aantal slokken 

verhoogd met 1. Elke keer als de vervangingsstapel leeg is, wordt het aantal slokken met 1 verhoogd. Wanneer de speler door het hele mijnenveld is gekomen zonder te hebben moeten drinken, is het spel voorbij.

Meerdere spelers

De regels zijn hetzelfde als bij één speler, alleen nu wordt met speler doorgewisseld. Er is dus om de beurt (dus nadat er gedronken is) een ander persoon die een weg door het mijnenveld probeert te banen.

Wanneer er op een boer, vrouw, heer of aas (en joker) wordt gelopen, moeten alle spelers drinken, ook al hebben ze die beurt geen keuze in de weg gemaakt.