Op de markt

Op de markt is een simpel drankspel dat zo lang kan duren als jij zelf zou willen. Het enige wat je nodig hebt is een aas, 2, 3, 4, 5 en één dobbelsteen. 

Soort drankspel:Kaartspel
Minimaal aantal personen:4
Maximaal aantal personen:10
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Niveau:Gemiddelde drinkers
Tijdsduur:Eigen keuze
Toegevoegd op:01-02-2017
Toegevoegd door:sam.biernet

Benodigdheden

Een aas, 2, 3, 4 en 5 en één dobbelsteen

Voorbereiding

-

Spelregels van Op de markt

Leg de 5 kaarten gesloten langs elkaar op tafel van laag naar hoog en je kunt beginnen. Dan dobbelt de eerste speler. Gooit deze speler een 1, 2, 3, 4 of 5, dan moet deze speler dezelfde kaart omdraaien. Als er bijvoorbeeld een 3 is gedobbeld, met deze spelers de kaart met de 3 omdraaien zodat iedereen de 3 kan zien. Dan geeft de eerste speler de dobbelsteen aan de persoon rechts langs zich. Dan dobbelt de volgende speler. Stel deze speler dobbelt een 4, dan moet deze speler de kaart met de 4 omdraaien zodat iedereen de 4 kan zien. Wanneer iemand een 6 dobbelt, mag deze persoon een aantal slokken uitdelen. Dit wordt bepaald door de kaarten die open op tafel liggen. Liggen bijvoorbeeld de 3 en 4 open, dan mag de speler die 6 heeft gedobbeld 3 + 4 = 7 slokken uitdelen. Je mag alles op een persoon inzetten, maar je mag ook verdelen.

Nadat er gedronken is gaat het spel verder. De kaart die open lagen, blijven open liggen. Als de kaart met de 3 al open ligt en er wordt weer 3 gegooid, moet deze kaart worden omgedraaid zodat niemand de 3 meer kan zien. Zo worden kaarten dus open en dicht gedraaid, totdat er iemand 6 gooit en de som van de open kaarten aan slokken mag uitdelen.
 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Laatste reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!