Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vaeske Haeske

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vaeske Haeske

Dit spel kan gespeeld worden met één dartbord en vijf dartpijlen. Ook moet er een lekker vaasje getapt kunnen worden. het spel dient gespeeld te worden met 3-10 spelers. 

Vaeske Haeske
 • Categorie:

  Overig

 • Min. deelnemers:

  3

 • Max. deelnemers:

  10

 • Moeilijkheidsgraad:

  Gemiddeld

 • Niveau:

  Beginnende drinkers

 • Tijdsduur:

  15 minuten

 • Toegevoegd door:

  sam.biernet

Reviews

Nog geen reviews voor Vaeske Haeske. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Spelregels van Vaeske Haeske

Basisregels

De eerste speler dient drie dartpijlen in het dartbord te gooien.De pijlen die het verste van en het dichtste bij de bullseye staan, blijven staan. Hierna mag de volgende speler gooien. Deze speler mag weer drie pijlen gooien. Op dit moment zitten er vijf pijlen in het bord. Hier geldt weer dezelfde regel. De verste en minst verre blijven staan. Deze regel gaat door tot alle spelers geweest zijn. De winnaar is de speler die het dichts bij de bullseye en het "Haeske", u kunt het al raden, de speler die het verste er van de bullseye gooit. De winnaar krijgt van de verliezer een lekker "Vaeske". 

Overige regels

Naast deze basisregel zijn er nog wat regels om het spel in het gareel te houden.

- En darte zulse
De speler die wint is verplicht om de volgende ronde te openen. De verliezer zal de volgende ronde beëindigen. Je mag pas stoppen als je een zogenaamde "Neutrale speler" bent.

- Bbbounca
Als de speler een bouncer gooit en zijn dartpijl op de grond land, telt deze dartpijl als verste pijl tijdens de ronde.

- Neet miete
Als er een bouncer is gegooid mag de volgende speler niet meer dan twee pijlen op de grond gooien. Deze regel is gecreëerd omdat sommige spelers (Emiel Vleeshouwers) expres dartpijlen op de grond gooien om zo zelf geen bouncers te gooien.

- Flatliner
Elke derde ronde wordt gespeeld om een sjotje na keuze van de verliezer. De winnaar dient deze voor het begin van de volgende ronde nuttigen.

- Good mer toch weer neet
Als een speler zowel het dichtse bij en het verste af van de bullseye gooit dan is hij verplicht zichzelf, afhankelijk van de ronde, een vaasje of een shotje te nuttigen.

- Dju, weem is noe ut korste biej?
Als er spelers op een gelijke afstand van de bullseye eindigen, zowel met winst of verlies, dan wordt deze gelijkenis beslecht met één rondje Toupe.

- Veur de streep is gegoeidj
Als een speler aangelijnd staat om te gooien en hij laat een dartpijl vallen tussen de lijn en het dartbord telt deze pijl als gegooid.

- Sukkel
Als een speler verzaakt door een van de volgende redenen:
* pijlen foutief uit het bord halen;
* Niet meer gooien als je wel mee doet;
* Twee keer gooien;

 Dan moet de speler een rondje aan vaasje geven aan alle andere medespelers.

- Zelf opzoepe
De speler die verliest MOET een nieuwe pils aan de winnaar geven. Hij mag niet een pils die hij gewonnen heeft doorgeven.